x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Singurătatea, la fel de nocivă asupra sănătăţii precum fumatul

Singurătatea, la fel de nocivă asupra sănătăţii precum fumatul

de Marina Constantinoiu    |    26 Dec 2012   •   16:59
Singurătatea, la fel de nocivă asupra sănătăţii precum fumatul

Mulţi dintre semenii noştri se confruntă cu singurătatea. În afara plictiselii şi a tristeţii pe care aceasta le provoacă, singurătatea ar mai avea şi alte efecte nefaste asupra sănătăţii, au constatat specialiştii. Aceşţia au comparat acest “rău al secolului” cu tabagismul. Şi concluzia la care au ajuns este că viaţa trăită în singurătate ar avea acelaşi efect asupra sănătăţii precum fumatul a 15 ţigări zilnic. Evident, nu vorbim aici despre vreun efect benefic, ci, din contră, despre unul total nefast, relatează 7sur7.be.

Potrivit studiilor efectuate, singurătatea, mai ales în cazul persoanelor vârstnice, ar putea accelera demenţa senilă şi spori riscurile de maladii cardiace şi de hipertensiune arterială.

Concluzia se referă inclusiv la persoanele în vârstă care au familie, dar care nu sunt vizitate de membrii acesteia, din lipsă de timp, din cauza distanţei mari care îi desparte sau din alte motive care nu sunt dependente de voinţa lor. Specialiştii au tras concluzia că, în cazul acestora, cu cât numărul kilometrilor este mai mare, cu atât riscurile de a suferi la propriu sunt mai mari, subliniază sursa citată.

×
Subiecte în articol: singuratatea nociva sanatate fumat