x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

10 alimente toxice care cauzează cancer

0
28 Oct 2015 - 15:33
Cu toții știm cât de nocive sunt aceste alimente, totuși continuăm să le consumăm. Din păcate, acestea nu au absolut niciun nutrient și ingredientele artificiale pe care le conțin au efecte devastatoare asupra corpului.

Potrivit healthyfoodhouse.com, următoarele produse ar trebui eliminate definitiv din alimentație, deoarece cauzează cancer:


Fast food

Alimentele de tip fast-food sunt extrem de nocive pentru corp, conținând carne procesată, grăsimi saturate și sodiu.

În cadrul show-ului televizat Super Size Me, un bărbat s-a supus unui experiment cel puțin ciudat: a hotărât să mănânce numai fast-food în fiecare zi, la fiecare masă. În mai puțin de o lună, sănătatea acestuia s-a deteriorat atât de mult încât medicii i-au interzis să continue și i-au impus un tratament și o dietă specială, pentru a repara daunele.


Carne procesată

Cărnurile procesate sunt bogate în nitrați și sodiu, de aceea nu ar trebui consumate. În procesul de digestie, nitrații se convertesc în nitriți și pot forma nitrozamină, care cauzează cancer. Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului, există o strânsă legătură între carnea procesată și cancerul de colon.


Zahăr

Zahărul este considerat de mulți specialiști inamicul numărul 1 al sănătății, și este cauza principală a obezității și diabetului. În plus, afectează pancreasul, ficatul și întregul sistem digestiv. Unii medici consideră că activitatea sistemului nervos este compromisă în proporție de 50% de fiecare dată când consumăm zahăr alb.


Făină

Făina, chiar dacă nu pare nocivă, poate avea aceleași efecte ca zahărul, stresând pancreasul. Nivelul insulinei crește cu rapiditate, iar corpul intră în modul de stocare al grăsimii. În timpul procesării, sunt îndepărtați toți nutrienții și fibrele din grâu, de aceea făina albă și produsele derivate nu ar trebui integrate în dietă.


Lapte

Potrivit nutriționiștilor, consumul de lactate este esențial pentru întărirea oaselor, dar o dată cu înaintarea în vârstă, corpul nu mai poate digera lactoza.

Consumul de lapte conduce la balonări, intoleranțe, crește aciditatea în corp și provoacă inflamații. Puteți să înlocuiți laptele de vacă cu lapte de migdale, cocos sau orez.


Margarină

Margarina intră în categoria grăsimilor procesate și, în majoritatea cazurilor, conține grăsimi trans, care nu pot fi procesate de corp. Potrivit medicilor, este de preferat să consumați puțin unt și să renunțați la margarină.


Supele la conservă

Alimentele conservate sunt pline de sare. Supele sunt considerate o alegere sănătoasă, dar multe din aceste supe „îmbuteliate” conțin până la 890 miligrame de sare, adică aproximativ întregul necesar zilnic. Din cauza sodiului vă puteți confrunta cu retenția de apă și, mai grav, cu tensiune arterială ridicată.


Gogoși

Pentru prepararea gogoșilor sunt utilizate numai ingrediente nesănătoase: zahăr alb, făină albă și grăsimi trans. Combinația nu este nocivă numai pentru siluetă, ci și pentru starea de sănătate.

Consumul de grăsimi trans și zahăr provoacă boli de inimă și diabet.


Chipsuri de cartofi

Chipsurile sunt bogate în grăsimi, sunt acoperite cu sare. De aceea, consumul de chipsuri crește tensiunea arterială și colesterolul și, în consecință, riscul unui atac de cord.
Fiind preparate la temperaturi ridicate, chipsurile conțin acrilamidă, un compus cancerigen.


Sucuri acidulate

În realitate, sucurile acidulate nu conțin absolut niciun compus benefic pentru organism, ci doar chimicale și zahăr care afectează buna funcționare a organismului. Un studiu realizat de Biomarkers și Prevention, a arătat că prin consumul a două băuturi de acest fel se dublează riscul de a dezvolta cancer pancreatic.

În plus, cercetătorii au descoperit că există o strânsă legătură între consumul de suc și obezitate și diabet.
 
Citeşte mai multe despre:   cancer

 



Mai multe titluri din categorie

De ce să alegi o bandă de alergat electrică

De ce să alegi o bandă de alergat electrică
Nu mai e necesar să amintim ce beneficii uimitoare produce sportul asupra psihicului și sănătății tale. Principalul inamic al mișcării este comoditatea pe care o simțim atunci când am prefera să stăm...

Iată tot ce trebuie să știi înainte să folosești ulei de canabis

Iată tot ce trebuie să știi înainte să folosești ulei de canabis
Galerie Foto Probabil că ai auzit deja despre produsele pe bază de canabis. Este posibil chiar să cunoști pe cineva care le folosește. Dacă te-ai întrebat la ce folosesc aceste produse, ar trebui să știi că există o serie...

10 tratamente anti COVID-19 stabilite de Comisia Europeană

10 tratamente anti COVID-19 stabilite de Comisia Europeană
Comisia Europeană a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice potențial eficace împotriva COVID-19. Lista este stabilită pe baza unor avize științifice independente și cuprinde în principal...

Raport UNICEF: Efectele CUMPLITE ale pandemiei de COVID-19 asupra sănătății mintale a copiilor

Raport UNICEF: Efectele CUMPLITE ale pandemiei de COVID-19 asupra sănătății mintale a copiilor
Dincolo de simptomele fizice grave pe care le provoacă infecția cu virusul SARS-CoV-2, pandemia are efecte negative severe și asupra sănătății mintale. Mai ales tinerii se confruntă cu anxietate și dep...

Vaccinarea a redus de peste 20 de ori riscul de deces din cauza infecției cu COVID-19 în România

Vaccinarea a redus de peste 20 de ori riscul de deces din cauza infecției cu COVID-19 în România
CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate. Concluzia este că vaccinurile protejează în proporție...

Cele 7 alimente pe care specialiştii nu le recomandă în perioada sarcinii 

Cele 7 alimente pe care specialiştii nu le recomandă în perioada sarcinii 
Galerie Foto Chiar dacă de obicei în timpul sarcinii este recomandat să avem o alimentaţie cât mai variată, din motive de siguranţă e bine să evităm carnea crudă sau negătită suficient, ficatul, sushi, ouăle crude,...

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii
Vaccinul anti COVID-19 pentru copii produs de compania Pfizer este sigur și are o eficacitate de aproape 91% în prevenirea infectării în cazul minorilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, arată un studiu...

Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19

Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19
Ministerul Sănătății anunță că mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în mai multe spitale din România. Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii...

Cum te poate ajuta dieta Rina sa slabesti?

Cum te poate ajuta dieta Rina sa slabesti?
Galerie Foto Celor care doresc sa piarda kilogramele in plus li se ofera o varietate de diete la alegere si totusi, aceasta alegere este destul de dificila de facut. Potrivit nutritionistilor si celor care au incercat-o, dieta Rina...

Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru un medicament anti COVID-19

Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru un medicament anti COVID-19
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a discutat din nou, miercuri, cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară. Cseke a cerut ajutor pentru aprovizionarea...
Serviciul de email marketing furnizat de