x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 10 alimente toxice care cauzează cancer

10 alimente toxice care cauzează cancer

28 Oct 2015   •   15:33
10 alimente toxice care cauzează cancer

Cu toții știm cât de nocive sunt aceste alimente, totuși continuăm să le consumăm. Din păcate, acestea nu au absolut niciun nutrient și ingredientele artificiale pe care le conțin au efecte devastatoare asupra corpului.

Potrivit healthyfoodhouse.com, următoarele produse ar trebui eliminate definitiv din alimentație, deoarece cauzează cancer:


Fast food

Alimentele de tip fast-food sunt extrem de nocive pentru corp, conținând carne procesată, grăsimi saturate și sodiu.

În cadrul show-ului televizat Super Size Me, un bărbat s-a supus unui experiment cel puțin ciudat: a hotărât să mănânce numai fast-food în fiecare zi, la fiecare masă. În mai puțin de o lună, sănătatea acestuia s-a deteriorat atât de mult încât medicii i-au interzis să continue și i-au impus un tratament și o dietă specială, pentru a repara daunele.


Carne procesată

Cărnurile procesate sunt bogate în nitrați și sodiu, de aceea nu ar trebui consumate. În procesul de digestie, nitrații se convertesc în nitriți și pot forma nitrozamină, care cauzează cancer. Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului, există o strânsă legătură între carnea procesată și cancerul de colon.


Zahăr

Zahărul este considerat de mulți specialiști inamicul numărul 1 al sănătății, și este cauza principală a obezității și diabetului. În plus, afectează pancreasul, ficatul și întregul sistem digestiv. Unii medici consideră că activitatea sistemului nervos este compromisă în proporție de 50% de fiecare dată când consumăm zahăr alb.


Făină

Făina, chiar dacă nu pare nocivă, poate avea aceleași efecte ca zahărul, stresând pancreasul. Nivelul insulinei crește cu rapiditate, iar corpul intră în modul de stocare al grăsimii. În timpul procesării, sunt îndepărtați toți nutrienții și fibrele din grâu, de aceea făina albă și produsele derivate nu ar trebui integrate în dietă.


Lapte

Potrivit nutriționiștilor, consumul de lactate este esențial pentru întărirea oaselor, dar o dată cu înaintarea în vârstă, corpul nu mai poate digera lactoza.

Consumul de lapte conduce la balonări, intoleranțe, crește aciditatea în corp și provoacă inflamații. Puteți să înlocuiți laptele de vacă cu lapte de migdale, cocos sau orez.


Margarină

Margarina intră în categoria grăsimilor procesate și, în majoritatea cazurilor, conține grăsimi trans, care nu pot fi procesate de corp. Potrivit medicilor, este de preferat să consumați puțin unt și să renunțați la margarină.


Supele la conservă

Alimentele conservate sunt pline de sare. Supele sunt considerate o alegere sănătoasă, dar multe din aceste supe „îmbuteliate” conțin până la 890 miligrame de sare, adică aproximativ întregul necesar zilnic. Din cauza sodiului vă puteți confrunta cu retenția de apă și, mai grav, cu tensiune arterială ridicată.


Gogoși

Pentru prepararea gogoșilor sunt utilizate numai ingrediente nesănătoase: zahăr alb, făină albă și grăsimi trans. Combinația nu este nocivă numai pentru siluetă, ci și pentru starea de sănătate.

Consumul de grăsimi trans și zahăr provoacă boli de inimă și diabet.


Chipsuri de cartofi

Chipsurile sunt bogate în grăsimi, sunt acoperite cu sare. De aceea, consumul de chipsuri crește tensiunea arterială și colesterolul și, în consecință, riscul unui atac de cord.
Fiind preparate la temperaturi ridicate, chipsurile conțin acrilamidă, un compus cancerigen.


Sucuri acidulate

În realitate, sucurile acidulate nu conțin absolut niciun compus benefic pentru organism, ci doar chimicale și zahăr care afectează buna funcționare a organismului. Un studiu realizat de Biomarkers și Prevention, a arătat că prin consumul a două băuturi de acest fel se dublează riscul de a dezvolta cancer pancreatic.

În plus, cercetătorii au descoperit că există o strânsă legătură între consumul de suc și obezitate și diabet.
 

×
Subiecte în articol: cancer