Cand vine vorba despre alimente sau bauturi, cu totii suntem mai atenti la ceea ce consumam. Dar oare tot ce scrie pe eticheta este adevarat? Iata cateva lucruri inspaimantatoare despre alimente, mentionate in cartea "1.001 lucruri care m-au speriat de moarte", scrisa de americanul Cary McNeal.
1. Vinul
Tuturor ne place vinul. Insa s-ar putea sa ne gandim de doua ori inainte de a mai lua un vin ieftin de pe raft. Cand strugurii sunt culesi cu ajutorul masinilor, acestea “curata' tot, inclusiv insecte, pasari sau orice altceva se afla prin preajma. Nu toti producatorii aleg bob cu bob inainte de a presa strugurii, asa ca tot ce este “in plus' merge laolalta. Producatorii de vin care se respecta indeparteaza 99% dintre elementele “externe'.
2. Fructe
Potrivit unui studiu, 90% dintre piersicile, merele, nectarinele si capsunile testate contineau pesticide, chiar si dupa spalarea temeinica sau indepartarea cojii.
3. Pui
70% dintre puii crescuti pentru consumul uman din Statele Unite contin un aditiv alimentar aprobat de FDA – (Food and Drug Administration, Administratia Alimentelor si Medicamentelor) pe baza de arsenic. Acesta este adaugat ca un antibiotic in alimentatia pasarilor. In plus, gainatul acestora (care contine, de asemenea, arsenic) este folosit ca ingrasamant pe terenurile pe care se cultiva hrana pentru respectivele pasari.
4. Paine
Cui nu-i place painea moale si pufoasa? Stiai insa ca este asa pentru ca unii producatori folosesc sulfat de amoniu (E517) care face drojdia sa creasca? Ca o curiozitate, sulfatul de amoniu mai este folosit la ingrasaminte, la stingerea incendiilor si la fabricarea bombelor.
5. Produse organice
Numai 16% din produsele organice apartin micilor producatori. Restul apartine marilor companii care produc si celelalte alimente. Daca vrei mancare organica, ia-o de la tara, nu de la supermarket.
Textul integral pe sfatulparintilor.ro