Daca vrei sa ramai insarcinata, trebuie sa iti privesti cu atentie dieta alimentara. Ceea ce mananci tu si partenerul tau are impact mare asupra fertilitatii voastre, a sanatatii spermei lui si chiar asupra sexului copilului conceput, conform sfatulparintilor.ro.
Studiind cercetarile recente de specialitate pe tema legaturii dintre mancare si fertilitate, iata 5 alimente populare, la indemana si cu efect fabulos asupra cresterii sansei de a ramane insarcinata pe care este indicat sa nu le ratezi din alimentatia ta zilnica.
1. Produsele lactate integrale
Femeile care consuma produse lactate integrale, inclusiv inghetata, mai mult de o data pe zi, au cu 25% mai mari sanse de fertilitate decat cele care consuma aceste alimente o data pe saptamana, spune studiul realizat de Universitatea Harvard.
Acelasi studiu arata ca femeile care mananca zilnic doua portii de lactate degresate sunt cu 85% mai infertile din cauza tulburarilor de ovulatie decat cele care consuma acest tip de produs o data pe saptamana.
Recomandarea specialistilor este ca totusi femeile sa diminueze cantitatea de lactate integrale dupa ce au ramas gravide, din cauza cantitatii de grasime continuta de ele.
2. Scoici si stridii (si alte alimente bogate in zinc)
Se tot spune ca scoicile sunt un afrodisiac puternic, insa poate din cauza faptului ca sunt asa de bune la a concepe copii. Aceste moluste de mare sunt un pachetel plin ochi cu zinc, un mineral crucial pentru a asigura o sperma sanatoasa si o dezvoltare buna a ovulului. Daca nu iti plac aceste produse, incearca sa consumi zilnic nuci, oua si boabe de fasole, la fel de bogate in zinc.
3. Usturoiul
Micul bob alb de usturoi este plin de proprietati pentru a ajuta la conceperea copiilor, asa incat problema mirosului neplacut al respiratiei nu mai conteaza pentru ca veti manca amandoi, efectele fiind bune pentru ambii. Mineralul de baza din usturoi care stimuleaza rapid fertilitatea si dezvoltarea rapida calitativa a spermei este seleniul, cel responsabil in a contribui la evitarea pierderilor de sarcina in primul trimestru.
Usturoiul contine vitamina B6 care asista corpul la reglarea hormonala si intarirea sistemului imunitar.
4. Ananasul
Acest fruct este o sursa bogata de mangan ce joaca un rol crucial in a stimula producerea hormonilor responsabili cu reproducerea. Femeile care au nivel redus de mangan au dificultati in a concepe copii, deci e bine sa se imprieteneasca cu ananasul.
5. Mierea
Acest elixir creat de albine a fost mult timp considerat stimulentul de baza al fertilitatii, alaturi de multe alte boli pe care le vindeca. Mierea este bogata in minerale si aminoacizi si imbunatateste calitatea spermei, intareste ovarele si functionarea lor precum si uterul. Femeile sunt incurajate sa consume zilnic o lingura de miere peste care se pune scortisoara.
Citește pe Antena3.ro