x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 6 lucruri pe care nu trebuie să le faci înainte de culcare

6 lucruri pe care nu trebuie să le faci înainte de culcare

01 Aug 2017   •   16:11
6 lucruri pe care nu trebuie să le faci înainte de culcare

Confrom Indy100 nu ai voie să faci 6 lucruri înainte de culcare, punctând, înainte de toate, că nu este bine să consumi cafea înainte de culcare, chiar dacă pretinzi că nu îți afectează somnul. În realitate, îl afectează.

  1. Folosirea tehnologiei

În mod special, încearcă nu stai cu ochii în telefon înainte de culcare. Oamenii de știință spun că folositul telefonului înainte de culcare bulversează creierul din cauza luminii emanate de ecran. Ecranul oprește creierul din a produce melatonină, care îți ajută corpul să își dea seama că este timpul pentru somn.

  1. Încercarea de a adormi

Dacă stai întins în pat, calculând câte ore îți mai rămân de dormit înainte ca alarma să sune, mai mult agravezi lucrurile.

„Dacă nu poți dormi, igiena unui somn bun sugerează să te ridici din pat și să faci altceva, ceva relaxant, precum cititul unei cărți.”, spune expertul Raj Dasgupta.

  1. Consumul de alcool

În timp ce filmele arată oameni beți care cad într-un somn profund, consumul de alcool înainte de culcare îți va întrerupe somnul.

  1. Exerciții fizice

Exercițiile sunt bune pentru că te trezesc, îți pregătesc corpul pentru zi și îți cresc temperatura corpului, însă lucrurile astea nu sunt de dorit când te pregătești de culcare.

  1. Încălzirea dormitorului

În special pe timpul iernii, impulsul este să îți transformi dormitorul într-o oază tropicală, însă studiile au arătat că oamenii dorm mai bine în camere mai răcoroase.

  1. Invitarea animalului de companie în pat

Jucatul cu animalul de companie în pat este extrem de frumos, însă dacă îl lași în pat, îți poate întrerupe somnul. De asemenea, animalele ținute în pat pot adăuga alergii și îmbâcseală.

 

×