x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ace contra celulitei

Ace contra celulitei

14 Feb 2005   •   00:00

METODE DE SLABIT
O pot face numai femeile... fie slabe, fie grase. Nu este legata de o greutate corporala, dar cele mai afectate sunt femeile plinute. Intotdeauna apare dupa perioada de pubertate. Este vorba despre celulita, pielea cu aspect de "coaja de portocala", care da atatea batai de cap femeilor.
STELUTA INDREI

Celulita, vergeturile, ridurile, insuficienta venoasa in forme usoare pot fi combatute cu ajutorul mezoterapiei. Este o metoda moderna de tratament, neinvaziva, care consta in injectarea in piele a unui amestec de substante - vitamine, minerale, aminoacizi, explica medicul primar dermatolog Mihaela Leventer.

Amestecul cuprinde o asociere de medicamente care nu produc necroze sau alte efecte secundare si care pot sa amelioreze celulita, modificand textura pielii, si sa imbunatateasca functionarea vaselor de sange, intarind peretele venos. Aceste medicamente se utilizeaza si in lipoliza, o procedura foarte noua, prin care se topeste o parte din grasime cu ajutorul injectarii in piele a substantelor respective. Potrivit dr. Mihaela Leventer, astfel se realizeaza o modelare a corpului pacientului prin injectii, fara sa fie nevoie de interventii chirurgicale precum lipoaspiratia. De obicei, amestecul de substante se aplica in doze foarte mici, pe suprafete mari, coapse, solduri, brate, umeri, decolteu, la distante de aproximativ 1 cm, pe toata zona care trebuie corectata. Se injecteaza printr-un sistem multiac, un fel de discheta pe care se monteaza 6-8 ace foarte mici si foarte fine. Mai exista un aparat asemanator unui pistol, care produce o bataie pe piele din centimetru in centimetru si injecteaza substanta. Procedura nu se efectueaza cu anestezie, pentru ca durerea este tolerabila.

In cazul celulitei sunt necesare 20 de sedinte, o data pe saptamana, pentru marirea consistentei si elasticitatii pielii. Se foloseste foarte mult cafeina, continuta si in produsele cosmetice anticelulitice, care este de fapt un usor revulsiv local. Aceasta substanta activa este vasotrofica, avand rolul de a intari capilarele din piele.

Este foarte important ca femeile care doresc sa scape de celulita sa mearga la masaj. Astfel se intind peretii fibrosi care impart inegal grasimea si se uniformizeaza intr-o anumita masura pachetul adipos.

DENUMIRE. Celulita, care pentru noi inseamna piele cu aspect de "coaja de portocala", se numeste in limbaj medical paniculita. Din punct de vedere dermatologic, celulita inseamna o inflamatie a pielii manifestata prin culoare rosie, durere, edem. Confuzia a fost creata de revistele de frumusete.

SUBINCIZIE. Pentru eliminarea celulitei se mai poate face o procedura, numita subincizie. Se intra cu un ac special sub piele, in zona in care se formeaza gropitele specifice celulitei, si se sectioneaza cordonul fibros care fractioneaza pielea. Ea se recicatrizeaza apoi intr-o alta pozitie.
×