x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ace contra obezitatii

Ace contra obezitatii

de Liana Hainarosie    |    29 Noi 2005   •   00:00
TERAPII COMPLEMENTARE
Acupunctura poate fi o solutie in lupta contra obezitatii. Doctorul Alice Popescu, medic specialist medicina generala - acupunctura, la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie, recomanda cel putin doua serii de acupunctura.

Fiecare serie contine 10 sedinte, cu pauza intre serii de la doua saptamani la o luna, timp in care se tine si regim alimentar. O sedinta de acupunctura dureaza o jumatate de ora. Regimul alimentar este foarte important, acupunctura fiind un tratament adjuvant al obezitatii. "Se recomanda un regim hipocaloric, dar nu unul sever, in nici un caz un regim de infometare", atrage atentia dr. Alice Popescu.

Regimul trebuie ales in functie de caracteristicile individuale ale fiecaruia. De exemplu, unele persoane pot tolera regimul bazat pe cruditati, altele nu agreeaza acest regim, din cauza unor tulburari digestive.

De asemenea, se vor respecta cele trei mese principale si in nici un caz nu se va sari peste micul dejun. Fructele se vor consuma separat de restul alimentelor, pentru a nu combina proteinele cu glucidele. Medicul Alice Popescu ne asigura ca formula magica prin care putem fi multumiti atunci cand ne aflam pe cantarul de baie este urmatoarea: dieta hipocalorica asociata cu acupunctura si activitatea fizica.

Cauze


Inainte de recomandarea acupuncturii pentru revenirea la greutatea normala, medicul specialist incearca sa afle cauza aparitiei obezitatii. "Ea poate fi cauzata de usoare dereglari endocrine, tulburari digestive sau de bulimie - tulburare psihologica care conduce la cresterea foarte mare a consumului de alimente.

Tratamentul cu acupunctura are ca efect scaderea apetitului, reechilibrarea din punct de vedere endocrin si ameliorarea tranzitului intestinal.

Rezultate


"Rezultatele obtinute prin acupunctura difera de la persoana la persoana, in functie de varsta, constiinciozitatea cu care este respectat tratamentul, de starea de sanatate", spune dr. Alice Popescu. De exemplu, unele persoane pot slabi intre 2 si 8 kg, cu conditia sa respecte regimul alimentar si sa nu fie suferinde de boli severe.

Dr. Alice Popescu spune ca a avut paciente cu tulburari endocrine care au reusit sa scape de 9 kilograme intr-o luna si jumatate, cu ajutorul a doua serii de acupunctura.

Copiii se tem de ace


Acupunctura consta in practicarea de intepaturi cu ace in puncte precise ale suprafetei corpului unei persoane, cu scop de vindecare a anumitor boli sau de producere a unui efect calmant. Este stiut ca cei mici se tem de intepaturi, de aceea sunt foarte putini copii care fac acupunctura.

Totusi, dr. Alice Popescu ne avertizeaza ca micutii reactioneaza mult mai bine la acupunctura decat adultii, deoarece ei au o energie mai buna decat ceilalti.

La fel ca adultii, copiii obezi vor face doua serii de sedinte de acupunctura, cu respectarea pauzelor intre serii. Si ei trebuie sa urmeze un regim alimentar si sa faca miscare. Specialistii avertizeaza ca obezitatea la copii este mai periculoasa decat obezitatea la adulti.

AFECTIUNI. Acupunctura se foloseste cu efecte bune in reumatologie, ginecologie, gastroenterologie, pneumologie. De asemenea, ea se utilizeaza si in caz de tulburari de comportament: nervozitate, trac, angoase, afectiuni cauzate de stres, dar si contra inflamatiilor, spasmelor si durerilor (nevralgii, migrene, contracturi).
×
Subiecte în articol: acupunctura alice popescu