x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Această adolescentă a băut trei căni de CEAI VERDE pe zi. Rezultatul i-a ȘOCAT pe medici

Această adolescentă a băut trei căni de CEAI VERDE pe zi. Rezultatul i-a ȘOCAT pe medici

15 Oct 2015   •   14:48
Această adolescentă a băut trei căni de CEAI VERDE pe zi. Rezultatul i-a ȘOCAT pe medici

O adolescentă de 16 ani din Marea Britanie, care acuza dureri abdominale, dureri de cap și amețeli, a fost dusă la medic unde a fost diagnosticată cu infecție a tractului urinar. I s-a prescris tratament cu antibiotice și odihnă, dar starea ei de sănătate nu s-a îmbunătățit.

În mod îngrijorător, după câteva zile, s-a simțit chiar mai rău și la un al doilea control, i s-a dat un nou verdict: icter.

Cazul a atras atenția doctorilor care au hotărât să facă investigații suplimentare. Astfel, au descoperit că fata a băut ceai verde chinezesc pentru mai multe luni consecutiv. Ceaiul, cumpărat de pe Internet, avea indicații în chineză și în necunoștință de cauză, adolescenta a ales să bea câte trei căni pe zi.

Medicii i-au prescris tratament corespunzător, dar au analizat în continuare cazul și au făcut o descoperire incredibilă. Ceaiul consumat de fată conținea un ingredient denumit științific „Camellia sinensis”, o plantă perenă care cauzează hepatită.

Specialiștii s-au văzut nevoiți să tragă un semnal de alarmă: ceaiul verde consumat în mod necorespunzător sau achiziționat din surse nesigure nu ne va ajuta să slăbim mai mult sau mai repede, ci ne va afecta sănătatea.

Problema este că foarte multe persoane consumă ceai verde, dar nu sunt conștiente de faptul că această băutură conține substanțe nocive și pesticide și din dorința de a se bucura de efectele benefice exagerează cu cantitățile, scrie www.healthyfoodhouse.com

×