x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Această băutură îți distruge tiroida. Tu o bei?

Această băutură îți distruge tiroida. Tu o bei?

11 Noi 2016   •   16:05
Această băutură îți distruge tiroida. Tu o bei?
Sursa foto: pixabay.com

Nutriționiștii recomandă adesea laptele de soia și produsele din soia ca o alternativă sănătoasă a laptelui de vacă, a cărnii și a multor alimente, iar foarte mulți oameni le consumă zilnic, fiind convinși că au făcut cea mai bună alegere.

Cu toate astea, studii recente au demonstrat că laptele de soia afectează sănătatea destul de rău și poate produce un dezechilibru în organism.

Iată care sunt motivele pentru care trebuie să renunțați la consumul acestei băuturi, conform studiilor menționate:

- este alimentul cel mai bogat în pesticide și 99% sunt organisme modificate genetic;

- alimentează necesitatea vitaminei D și B12;

- conține o componentă similară vitaminei B12, dar pentru că organismul nu o poate procesa, cauzează deficiență de vitamina B12;

- boabele de soia conțin o substanță care poate cauza apariția cheagurilor, care pot bloca circulația sangvină;

- producția laptelui de soia se face la temperaturi foarte ridicate, iar asta poate afecta sănătatea;

- este bogat în izoflavone toxice, ce conțin genisteină și daizenină, care susțin dezvoltarea cancerului de sân;

- produsele din soia au un procent ridicat de acid fitic care îngreunează digestia de magneziu, cupru, fier, calciu și zinc;

- conțin fitoestrogeni care împiedică funcționarea sistemului endocrin și are legături și cu apariția cancerului de sân și a infertilității masculine;

- conțin aluminiu toxic, iar o cantitate mare a acestei substanțe duce la Alzheimer, afectează funcționarea rinichilor și a sistemului nervos;

- câteva pahare de lapte de soia zilnic duce la dereglări menstruale.

Acestea sunt câteva dintre efectele presupusei alternative sănătoase, soia și produsele de soia, în organismul uman, dar cercetătorii adaugă și probleme digestive grave, precum ulcerul, gastrita, cancerul de colon și chiar rezistența la glucoză.

Având în vedere toți factorii enumerați, medicii recomandă eliminarea din alimentație a produselor din soia, pentru că problemele ce vor apărea, vor fi pe termen lung și necesită tratamente îndelungate.

Sursa: Houseofhealthyfood.com

Citește și Chipsurile, rețetă sigură pentru obezitate și boli cardiace. Ce conțin iar producătorii nu spun

Cât sport trebuie să faci ca să nu te îngrași

Psiholog: „Tehnologia NU este nocivă pentru copii. Trebuie găsit un echilibru”

×