x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ai grija de gene si de sprancene!

Ai grija de gene si de sprancene!

de Liana Hainarosie    |    13 Dec 2005   •   00:00
COSMETICA
Sprancenele pot spune multe lucruri despre starea noastra de spirit. Ele tradeaza uimire cand le ridicam sau mahnire cand ne incruntam. Indiferent de aceste stari, cosmeticiana Neli Pfeiffer spune ca "spanceana ideala este cea care are linie ascendenta, care porneste de la baza nasului si are o forma relativ groasa, iar spre mijloc incepe sa se subtieze, pana cand se finalizeaza in unghiul extern al ochiului printr-o linie subtire".

Apelati la specialist!


"Forma sprancenei este extraordinar de importanta atat la femei, cat si la barbati. Aceasta trebuie aranjata, corijata numai de catre specialist, care tine cont de formatul fetei, al ochilor", este de parere Neli Pfeiffer.

Spranceana poate fi corectata prin pensat, prin aplicarea de culoare: fie vopsit, fie prin machiajul semipermanent.

In cazul sprancenelor foarte stufoase, ele trebuie mai intai tunse. "Ce este in plus si stufos nu trebuie pensat. Trebuie pastrata acea forma, acea linie normala, care pleaca de la baza nasului. De aceea, pensatul se face doar pe linia mediana, iar ceea ce este in plus se tunde. Acasa, cu mainile umezite si date cu un sapun, se pot masa sprancenele. Aceasta operatie se face pana cand firul de par se inmoaie si se aranjeaza." In sezonul rece, pentru regenerare este recomandat sa apelam la specialist pentru a ne tunde varfurile genelor.

Sprancenele trebuie periate in fiecare seara, ne invata cosmeticiana. Iarna este indicat periajul cu ulei vegetal al sprancenelor si genelor. Ideal este uleiul de ricin, deoarece stimuleaza cresterea si regenerarea sprancenelor si a genelor. Cosmeticiana Neli Pfeiffer recomanda perierea 20 de zile, seara de seara, cu ulei de ricin a genelor si a sprancenelor dupa ce au fost tunse. Pentru gene se vor face aplicatii cu ajutorul unui bat subtire la radacina genelor, dupa care se vor peria cu o periuta de rimel.

Femeilor care folosesc constant rimelul, cosmeticiana le recomanda ca 10 zile pe luna sa-si perie genele cu ajutorul unui ulei vegetal, pentru a evita tocirea si caderea firelor de par.

CONTUR. Vopsirea semipermanenta a sprancenelor consta in introducerea unor pigmenti in piele cu ajutorul unui aparat prevazut in capat cu ace foarte fine, de unica folosinta. Un astfel de machiaj persista aproximativ doi ani, costa 100 de euro si este recomandat persoanelor trecute de 40 de ani, dar si celor care au sprancenele slab conturate, foarte scurte sau cazute. Machiaj semipermanent se poate aplica si la nivelul ochilor si al buzelor.
×