x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Alergia la arahide poate fi tratată acum

Alergia la arahide poate fi tratată acum

19 Noi 2018   •   23:03
Alergia la arahide poate fi tratată acum

Oamenii de știință au dezvoltat o metodă prin care să crească toleranța la arahide în cazul celor care au alergie, conform Dailymail.

Spitalele de copii Evelina și King’s College din Londra au testat 500 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani. Aceștia au primit proteină din arahide sau placebo. Dozele au crescut treptat în cele 12 luni de testare.

Niciunul dintre copii nu a putut mânca o zecime de alună la începutul testului. Până la final, 67% dintre cei care au mâncat proteină puteau mânca două alune întregi. În comparație, dintre cei care au primit pilula goală, doar 4 procente au putut mânca același număr de alune.

„Alergia la arahide este foarte dificil de controlat pentru copii și familiile lor, pentru că trebuie să aibă o dietă fără acestea” spune Prof. George du Toit, cercetătorul studiului. „Familiile trăiesc cu frica expunerii accidentale, deoarece reacțiile alergice sunt severe și pot duce la moarte”.

„Până de curând, alergicii puteau fi doar învățați cum să evite arahidele sau cum să se trateze în caz de contact”. Alergia la arahide, care poate amenința viața, s-a dublat în ultimele două decenii și afectează unul din 50 de copii din Marea Britanie.

 

 

×
Subiecte în articol: alergie Marea Britanie