x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Asculta organismul!

Asculta organismul!

16 Mai 2005   •   00:00

  • AFECTIUNI
  • Cosurile sunt o problema cu care in ultima vreme se confrunta atat adolescentii, cat si adultii. Dr. Gillian McKeith arata in cartea sa, "Esti ceea ce mananci", publicata la Editura Curtea Veche in anul 2005, ca ele indica de fapt existenta unei congestii sau a unui dezechilibru. In functie de localizarea lor pe suprafata corpului se poate spune ce organ intern este afectat. Cosurile de pe frunte indica afectiuni ale intestinelor. In acest caz, dr. Gillian McKeith va recomanda sa va purificati organismul, luand zilnic cate o lingura cu tarate de psyllium amestecata in apa. In plus, trebuie sa faceti regulat clisme sau chiar cateva sedinte de hidroterapie a colonului.

    Prezenta cosurilor pe obraji sunt un semn al problemelor cu plamanii si pieptul. Solutiile sunt sa beti ceai de lumanarica si sa luati suplimente cu planta unghia-gaii de trei ori pe zi. Luati suplimente cu ulei de luminita-noptii (1.000 mg pe zi). Luati tinctura de echinacea (20 de picaturi, de doua ori pe zi). Evitati produsele din lapte de vaca, grasimile saturate si carnea rosie. Daca aveti cosuri pe nas inseamna ca nu stati prea bine la capitolul inima. Trebuie sa luati suplimente de paducel, 500 mg de doua ori pe zi, plus 100 mg coenzima Q10. Luati orz verde (o lingurita pe zi). Beti doua cani cu ceai de paducel pe zi. Cosurile de pe maxilar arata o nu prea buna functionare a rinichilor. Asa ca trebuie sa mancati quinoa, sa beti ceai de papadie si sa luati suplimente de magneziu (1.000 mcg pe zi) si vitamina B complex (100 mg pe zi).

    Afectiunile tubului digestiv le putem depista in cazul in care cosurile apar pe umeri. Solutia este sa luati suplimente cu enzime digestive la toate mesele. In plus, trebuie sa beti o lingura cu suc de aloe-vera inainte de fiecare masa. Bubitele de pe piept indica afectiuni ale plamanilor si ale inimii. Trebuie sa beti regulat ceaiuri de lumanarica si de ginkgo biloba. Luati suplimente de coenzima Q10 (100 mg pe zi). O idee foarte buna ar fi sa presarati lecitina granulata peste salate si cereale. Cosurile din jurul gurii sunt semne ale dereglarilor organelor reproducatoare. Planta agnus castus va poate ajuta sa corectati dezechilibrele hormonale care se manifesta sub forma cosurilor din jurul gurii. Luati suplimentul din aceasta planta de doua ori pe zi.

    SPATE. Cosurile de pe spate tradeaza afectiunile plamanilor. Consumati busuioc, ardei iute, chimen dulce, usturoi, ghimbir, urzica, menta. Beti suc de telina si ceai de lumanarica. Incercati sa luati mese reduse cantitativ. Evitati produsele lactate si dulciurile. Renuntati complet la arahide.

    ×
    Subiecte în articol: luati