x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Buze ca petalele de trandafir

Buze ca petalele de trandafir

de Liana Hainarosie    |    10 Ian 2006   •   00:00
COSMETICA
In sezonul rece, buzele au nevoie de o ingrijire suplimentara. Altfel, din cauza frigului, ele se usuca si crapa.
"Buzele joaca un rol estetic extrem de important, de aceea tegumentul trebuie sa fie intr-o stare perfecta de sanatate", spune cosmeticiana Neli Pfeiffer. Pentru protectia buzelor, cosmeticiana ne recomanda sa le masam folosind o crema vitaminizanta. "Putem folosi, de exemplu, crema de zi sau cea de seara, cu care sa facem un masaj al buzelor prin miscari circulare, usoare". Cosmeticiana Neli Pfeiffer ne sfatuieste sa facem, in acest sezon, un gomaj al buzelor, prin aplicarea de miere pe buze. Aceasta se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care se indeparteaza cu apa. Gomajul se face o data la 10-12 zile. Putem sa ne ingrijim buzele in fiecare seara si prin aplicare de vitamina A sau ulei de masline. Foarte important este sa ne dam cu un ruj gras cand iesim la frig. Persoanelor care nu agreeaza acest produs le este recomandat sa foloseasca strugurelul sau gloss-ul.

De asemenea, cosmeticiana Neli Pfeiffer ne mai recomanda o alimentatie echilibrata, in care prioritare sunt fructele, care contribuie la vitaminizarea organismului. De asemenea, trebuie sa ne hidratam corespunzator, consumand multe lichide, deshidratarea fiind un factor care duce la uscarea buzelor. In aceasta perioada, sunt indicate ceaiurile calde.

Hidratare


Pentru hidratarea buzelor, medicul primar Larisa Ionescu-Calinesti, specialist medicina interna, cu specializare in api-fitoterapie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie, propune o crema pe care o putem prepara acasa. Se folosesc doua linguri cu flori de galbenele uscate, doua picaturi de apa de trandafiri si patru lingurite cu ulei de masline. Se incalzeste uleiul la bain-marie, apoi se adauga florile si se tin 30 de minute. Amestecul se pune la racit. Cu ajutorul lui, buzele se vor curata si hidrata.

×