x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care este cea mai UTILA modalitate de infometare!

Care este cea mai UTILA modalitate de infometare!

20 Mar 2018   •   15:48
Care este cea mai UTILA modalitate de infometare!

Oamenii de stiinta de la University of Surrey au stabilit ca o infometare moderata, cu pauze, reduce mult mai bine riscul aparitiei bolilor cardio-vasculare comparativ cu o alimentatie saraca in calorii. Un studiu pe aceasta tema a fost publicat in revista British Journal of Nutrition.

 

La studiu au participat persoane supraponderale care ar fi trebuit sa piarda 5% din greutatea corporala. Un grup de voluntari a urmat un regim alimentar normal cinci zile pe saptamana, altul a redus portia zilnica pe zi la 600. Aproape 20% dintre participanti s-au retras din experiment, fiind incapabili sa respecte dieta. Doar 27 de persoane au reusit sa mearga pana la capat.

S-a constatat ca dieta 5:2, ce presupune doua zile pe saptamana cu doar 500-600 de calorii pe zi, determina o ardere mai buna a grasimilor.

Voluntarii din aceasta grupa au putut ajunge la greutatea dorita in 59 de zile. In plus, infometarea moderata cu pauze a antrenat o scadere a tensiunii arteriale sistolice cu 9% la persoanele din primul grup si cu 2% la cele din grupul al doilea.

×