x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care sunt tipurile de cafea pe care clienții le preferă într-o cafenea?

Care sunt tipurile de cafea pe care clienții le preferă într-o cafenea?

27 Oct 2022   •   14:40
Care sunt tipurile de cafea pe care clienții le preferă într-o cafenea?

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel global. Cafeaua are rolul de a te trezi, de a-ți oferi energie pentru o nouă zi. Tocmai din acest motiv, pentru foarte multe persoane cafeaua a ajuns o pasiune, calitatea acesteia fiind cel mai important lucru.

După cum bine știm, în cafenele regăsim mai multe tipuri de cafea, iar mai jos vom vorbi despre fiecare dintre acestea și bineînțeles, despre importanța servicii acestora în cesti speciale.

Calitatea cafelei

Calitatea cafelei este foarte importantă deoarece aceasta oferă gustul minunat al cafelei. Există două tipuri de cafea, Arabica și Robusta. Cafeaua Arabica este un soi bogat în arome, dulce, ușor acid și foarte parfumat. Arabica conține cu 50% mai puțină cofeină decât Robusta, dar aroma este mai intense. Boabele de acest fel sunt folosite pentru cafeaua de înaltă calitate. Cafeaua Robusta are o contitate cu 2,5% mai mare decât Arabica.

Tipuri de cafea consumate la o cafenea

Există multe tipuri de cafea în meniul unei cafenele, și anume:

  • Espresso - este cea mai consumată cafea din lume. Poate fii folosit ca bază pentru alte băuturi.
  • Americano - acesta este un amestec de espresso și apă fierbinte.
  • Iced coffee - mai exact, această iced coffee reprezintă cafea peste cuburi de gheață.
  • Cappuccino - cappuccino se ocupă prin amestecarea espresso, lapte, spumă de lapte și opțional ciocolată sau scorțișoară.
  • Red eye - această băutură este mai puternică deoarece conține cafea preparată la filtru și un shot de espresso.
  • Latte macchiato - acesta este o combinație de espresso și cappuccino. Se obține prin spumarea laptelui, un shot de espresso.
  • Ristretto - o băutură cu aromă intensă obținută din acceași cantitate de cafea ca la espresso, dar se utilizează doar jumătate din cantitatea de apă.
  • Cafea turcească - se preparată la ibric din cafea boabe măcinată fin, apă, zahăr.
  • Cafe frappe - o cafea rece, se obține din cafea instant.
  • Irish coffee - cafea cocktail, se servește fierbinte și se amestecă cu whiskey irlandez și zahăr.

Cum se poate face cafeaua?

Există 5 metode de preparare a cafelei: cafea la filtru, cafea preparată cu infuzor textil, presa franceză, cafea la ibric și cafea la espressor.

 

Beneficiile cafelei

Cel mai cunoscut avantaj al cafelei este stimuletul de energie, deoarece elimină starea de oboseală. Cafeaua ajută și la arderea grăsimilor, poate reduce riscul de apariție a diabetului, poate ajuta în combaterea bolii Alzheimer, protejează ficatul, reduce riscul apariției accidentului vascular cerebral și bineînțeles, are o sursă bogată în antioxidanți.

Servirea cafelei

După ce am enumerate care sunt variantele cafelelor într-o cafenea, trebuie să vorbim și despre servirea acesteia, deoarece reprezintă primul impact, fiind cel mai important.

La RoseHome vei găsi o categorie specială denumită Cafea și ceai unde sunt disponibile cești cafea, boluri zahăr, căni, ceainice, pahare băuturi calde și recipiente servire lapte.

Vei găsi aici cești cappuccino/cafea, ceai, espresso și farfurii ceai/cafea de diferite dimensiuni, modele și culori.

De asemenea sunt disponibile pahare cu perete dublu speciale pentru prezentarea și servirea băuturilor calde de tip irish coffee, cappuccino etc.

×
Subiecte în articol: cafea cafeaua preferata arome cofeina