x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce spune Pfizer despre vaccinarea anti COVID-19

Ce spune Pfizer despre vaccinarea anti COVID-19

27 Aug 2021   •   16:09
Ce spune Pfizer despre vaccinarea anti COVID-19
Sursa foto: Hepta

Directorul general Pfizer, Albert Bourla, spune că va fi nevoie de vaccinare anti-COVID în fiecare an. Experții cred că pandemia se poate întinde până în 2023.

Albert Bourla a declarat că vor fi necesare vaccinări regulate din cauza apariției de noi tulpini și a faptului că protecția oferită de vaccinuri scade în timp.

„Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de o vaccinare anuală, așa cum facem și vaccinul antigripal”, a spus Bourla.

Vaccinul COVID-19 al Pfizer/BioNTech este unul dintre cele mai bine vândute medicamente din toate timpurile din industria farmaceutică. Compania estimează că vaccinul va genera venituri de 33,5 miliarde de dolari în acest an.

Opinia lui Bourla asupra rolului pe termen lung al vaccinurilor vine în momentul în care compania sa a transmis date către Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) pentru rapel. Oficialii americani din domeniul sănătății au declarat, la începutul acestei luni, că vor începe vaccinarea cu a treia doză în septembrie, dar FDA trebuie să revizuiască și să aprobe cererile din partea fiecărei companii.

Comentariile lui Bourla reprezintă un semnal că noul coronavirus va dăinui în timp, iar oamenii vor învăța să trăiască cu virusul.

Experții cred că pandemia se poate întinde până în 2023. După 2023, virologii cred că este probabil ca virusul să devină endemic, ceea ce înseamnă că va fi prezent, dar va reprezenta mai puțin o amenințare constantă.

Una dintre cele mai mari dezbateri ale investitorilor cu privire la vaccinurile COVID-19 a fost dacă cererea de vaccinuri COVID-19 va dispărea sau nu în timp sau dacă oamenii vor trebui să le primească în mod regulat. Dacă serurile la rapel se vor transforma într-o afacere de lungă durată, ar putea „pompa” miliarde de dolari producătorilor de vaccinuri, cum ar fi Pfizer și Moderna.

Planul de vaccinare pe termen lung rămâne, însă, controversat. Unii virologi și experți au spus că nu sunt încă necesare doze suplimentare. Inclusiv liderii Organizației Mondiale a Sănătății (PMS) au criticat planul, având în vedere lipsa primei doze în mai multe țări.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pfizer vaccin COVID