Fructul respectiv conține vitamine, nutrienți și multe fibre.
Potrivit experților din Coreea de Sud și SUA, cel mai sănătos fruct din lume este cherimoya, numit și „mărul de cremă” datorită texturii cremoas. În plus, cherimoya este considerată unul dintre alimentele cu cea mai ridicată valoare nutrițională.
Cherimoya a obținut un scor de 96 din 100 din punct de vedere al valorii nutriționale și este considerat al doilea cel mai sănătos aliment, întrecut doar de migdale, care au obținut un scor de 97.
Are formă de con de brad și o piele verde, tare, sub care se află o pulpă dulce, cremoasă, care poate fi mâncată cu lingura. Pulpa poate fi consumată rece, precum o cremă de vanilie ținută la frigider.
Gustul acestui fruct a fost asemănat și cu „o banană combinată cu un ananas”. Este numit și „un măr cremos”, datorită consistenței sale.
Proprietățile anticancerigene ale cherimoya
Dincolo de gustul său, cherimoya are și numeroase beneficii pentru sănătate Este „plin de antioxidanți” și „bogat în fibre, vitamine și minerale”. Acestea pot îmbunătăți imunitatea și reduce inflamațiile. În plus, oferă și protecție pentru sănătatea ochilor și inimii.
Cherimoya reprezintă o sursă importantă de vitamina B6. Numeroase studii susțin că această vitamină poate reduce senzațiile de stres, anxietate și depresie.
Este bogat în fibre, ceea ce ajută sănătatea sistemului digestiv și la menținerea unei greutăți sănătoase. Are și proprietăți anticancerigene importante, datorită flavonoidelor pe care le conține.
Ingredientul poate lupta împotriva radicalilor liberi. Acestea sunt molecule produse în corp ca răspuns la toxine precum fumul de țigară, care cresc riscul apariției cancerului. Din acest motiv, flavonoidele pot opri creșterea celulelor canceroase, potrivit unelor studii.
Înpofida numeroaselor beneficii, trebuie reținut faptul că cherimoya are anumite porțiuni care includ toxine ce pot afecta sistemul nervos dacă sunt consumate în cantități ridicate.
Fructul este originar din America de Sud, dar se găsește și în Europa. Denumirea sa provine de la un cuvânt Quechua, ce înseamnă „semințe reci”. Pulpa are o culoare albă, în interiorul căreia se află mai multe semințe mari, negre, potrivit spynews.ro.