Dacă sunteți una din persoanele care suferă de dureri articulare, ar trebui să renunțați la medicamentele costisitoare și să integrați în dietă cât mai multe fructe. Vă oferim în continuare o listă a fructelor care previn și combat această afecțiune atât de frecvent întâlnită.
1. Cireșele
Cireșele sunt delicioase, preferatele celor mari și mici la începutul fiecărei veri. Pe lângă gustul minunat, aceste fructe sunt un aliat important în tratarea inflamațiilor și durerilor articulare, grație faptului că abundă în antioxidanți. Cercetătorii au ajuns la concluzia că 10-15 cireșe consumate zilnic timp de trei săptămâni au anumite efecte analgezice. Vișinele și cireșele necoapte sunt cele mai sănătoase.
2. Ananasul
După cum știm, ananasul este o sursă bogată de vitamina C și antioxidanți, curăță organismul și tratează constipația. De asemenea, consumul pe termen lung ameliorează durerile articulare.
3. Rodiile
În aceste fructe gustoase și colorate sunt ascunși antioxidanți puternici. Studiile au demonstrat că rodiile proteajează oasele și cartilajele, reducând inflamațiile. Vă puteți bucura de beneficiile acestora fie că le consumați ca atare, fie că le serviți sub formă de suc, în zilele toride de vară.
4. Curmalele
Dulci și cu o textură cremoasă, curmalele sunt bogate în vitamine, minerale și polifenoli. Aceste elemente susțin regenerarea țesutului osos și reduc inflamația. Puteți adăuga șase curmale la dieta zilnică, servindu-le la micul dejun cu nuci, ovăz și lapte de soia.
5. Smochinele
Dacă vă confruntați cu dureri articulare sau aveți probleme cu sistemul digestiv, smochinele constituie o gustare minunată. Nutriționiștii recomandă consumul de smochine uscate pentru a vă bucura de toți nutrienții acestor fructe.
6. Strugurii
Albi, roze sau negri... indiferent de sortiment, strugurii sunt sănătoși și trebuie integrați în dieta zilnică. Sunt bogați în potasiu, antioxidanți și vitamina B. Mai mult decât atât, sunt accesibili, previn deteriorarea oaselor, guta și problemele cardiovasculare. Nu uitați nici de uleiul din sâmburi de struguri și de proprietățile curative ale acestuia.
Citește pe Antena3.ro