x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop în această săptămână

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop în această săptămână

04 Mai 2021   •   10:04
Centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop în această săptămână
Sursa foto: Lucian Alecu

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara sunt deschise non-stop în această săptămână pentru persoanele care vor să se imunizeze împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nu este nevoie de programare.

"Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva COVID-19 şi, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 - 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin", transmite Ministerul Apărării.

Persoanele imunizate sunt înregistrate în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi li se va efectua programarea pentru a doua doză.

MApN asigură locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre proprii, organizate în spitalele militare şi în unități militare, deservite de circa 1.000 de angajaţi, respectiv 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Au fost operaţionalizate și 20 de centre mobile de vaccinare, sub coordonarea Direcţiei Medicale a MApN, care acţionează gradual, începând din 21 aprilie, în localităţi izolate sau greu accesibile.

×
Subiecte în articol: vaccinare mapn spitale militare