x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate CNAS: Serviciile medicale sunt acordate vineri în baza actelor adiţionale încheiate la contractul-cadru

CNAS: Serviciile medicale sunt acordate vineri în baza actelor adiţionale încheiate la contractul-cadru

01 Apr 2016   •   14:15
CNAS: Serviciile medicale sunt acordate vineri în baza actelor adiţionale încheiate la contractul-cadru

Serviciile medicale sunt acordate vineri în sistemul public de sănătate în baza actelor adiţionale încheiate la contractul-cadru pentru anul 2015, a precizat CNAS într-un comunicat remis AGERPRES.

"Conform prevederilor legale în vigoare, actele adiţionale la contractul-cadru pentru anul 2105 au fost semnate şi ştampilate de către reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate, iar furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice au fost înştiinţaţi că sunt aşteptaţi să le semneze", susţine CNAS.

De asemenea, casele de asigurări de sănătate au informat furnizorii că au prelungit programul de lucru în zilele de 31 martie şi 1 aprilie pentru ca semnarea actelor adiţionale să poată fi finalizată cât mai curând.

"Acolo unde este necesar, casele de asigurări vor avea program de lucru şi în week-end. Conform datelor din Sistemul Informatic Unic Integrat, astăzi, până la ora 10,30, au fost eliberate la nivel naţional 44.218 reţete. Aceste date atestă faptul că furnizorii de servicii medicale îşi desfăşoară activitatea conform reglementărilor în vigoare", se precizează în comunicatul CNAS.

CNAS reaminteşte că prin HG 200/2016, aprobată în şedinţa de Guvern în data de 30 martie, termenul de aplicare a HG 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 - 2015 a fost prelungit până la 30 iunie 2016.

"Preocuparea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este de a asigura la timp accesul pacienţilor la serviciile medicale de care aceştia au nevoie", se arată în comunicat.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: cnas retete consult medici greva