x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Copilul-ţestoasă" a scăpat de negul care îi acoperea spatele (GALERIE FOTO)

"Copilul-ţestoasă" a scăpat de negul care îi acoperea spatele (GALERIE FOTO)

26 Apr 2012   •   20:47
"Copilul-ţestoasă" a scăpat de negul care îi acoperea spatele (GALERIE FOTO)

Didier Montalvo este un baietel columbian in varsta de sase ani al carui neg care ii acoperea intregul spate i-a atras porecla de "copilul-testoasa".

Suferind de o afectiune congenitala, Melanocytic Nevus, Didier a crescut odata cu negul care s-a intins incetul cu incetul, facand ca suferinta sa ii marcheze copilaria. Atat fizic, cat si psihic, lui Didier fiindu-i refuazat dreptul de a fi inscris la scoala din cauza afectiunii neobisnuite.

Mai mult, conform tabloidului britanic The Sun, localnicii din satucul familiei lui Didier erau convinsi ca baietelul era posedat de diavol, fiind nascut intr-o zi in care a fost inegistrata o eclipsa partiala de soare.

Impresionat de suferinta copilului, un cunoscut chirurg plastician britanic, Neil Bulstrode, s-a deplasat la Bogota, acolo unde l-a operat "pro bono" pe Didier, impreuna cu o intreaga echipa de specialisti.

"A fost cel mai complex caz din cariera mea. Practic, trei sferturi din circumferinta corpului erau afectate. Didier va mai fi supus unor transplanturi de piele, ulterior, dar sper ca totul va fi bine", a declarat chirurgul britanic.

×
Subiecte în articol: columbia chirurgi afectiune congenitala neg