x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Craciunul, terapia care uneste familia

Craciunul, terapia care uneste familia

20 Dec 2005   •   00:00

Mosul cel zvelt

  • Editorial de FLORIN CONDURATEANU
  • Vreme aspra, asa ca, nu-i o bagatela sa aterizezi pe fiecare acoperis, sa te strecori prin horn si sa aduci Craciun frumos in orice familie. Cu atat mai mult cu cat Mosul nu mai are deloc fir de par negru anii s-au adunat nu cu zecile, ci cu sutele. Cu toate astea, Mos Craciun iaca-ta a fost cumpatat, nu are ditamai burta si se prelinge fara cazna prin cosurile stramte. Are inca ochi destul de ageri ca sa mane renii fara sa-l prinda radarul. Iar salele ii functioneaza binisor si sprijina fara vaiet pe ele sacul doldora de cadouri si pentru cei mari, si pentru cei mici. Dar cel mai important cadou pe care Mosul trebuie sa-l aduca fiecaruia este Sanatatea. Sanatatea este un cadou atat de important, incat Mos Craciun trebuie sa aiba un aliat.

    Aliatul lui Mos Craciun in aducerea cadoului numit Sanatate trebuie sa fim chiar noi insine si sa acompaniem darul de intelepciunea noastra in a ne trai viata. Pentru ca degeaba iti ofera Mos Craciun darul numit Sanatate, daca tu rastorni pe gat paharele cu alcool unul dupa altul. Nu e suficient sa-ti puna Mosul sub brad darul numit Sanatate, daca tu iti umpli farfuria cu fleici de porc impanate zdravan cu grasime. Inutil ti-a pus cu funda rosie sub brad Mos Craciun darul numit Sanatate, daca tu cauti din ochi solnita si torni sare din belsug in mancare, asa ca sa nu te mai miri cand topaie de nebun acul aparatului de masurat tensiunea.

    Mosul e grijuliu cu fiecare dintre noi, daruindu-ne Sanatate pentru un an intreg. Mosul ne iubeste, dar nu prea ne iubim noi insine cand suntem sudati de scaun in fata televizorului sau a computerului si nu facem nici un fel de miscare. Sa fim aliatul lui Mos Craciun cand ne aduce in dar Sanatate si sa nu-i stricam cadoul batandu-ne joc chiar noi de sanatatea noastra.

    ×
    Subiecte în articol: craciun moş crăciun