Schimbarea anotimpurilor și mai ales trecerea la ora de iarnă poate avea anumite repercursiuni asupra sănătății tale. Iată cum să te ferești de ele, scrie clicksanatate.ro.
Anotimpul rece vine la pachet uneori cu o doză de romantism, însă în cazurile nefericite romantismul pălește în fața reumatismului.
Și asta nu este singura problemă, trecerea la ora de iarnă, răcirea vremii, lipsa luminii solare poate fi un factor nociv pentru sănătatea psihică.
Astfel că foarte multe persoane se pot confruntă cu depresia de iarnă.
Potrivit dr. Charles Raison, editor de sănătate la CNN şi în același timp profesor de psihiatrie la Universitatea Arizona, din Tucson, afirmă faptul că aproximativ 15% din populaţia Americii are probleme de adaptare a ritmului de viaţă odată cu schimbarea anotimpurilor. Timpul este pentru această categorie de oameni un factor principal de stres, iar iarna este adesea un adevărat motiv de disperare.
Simptomele depresiei de iarnă
Depresia de iarnă este o formă scurtă a descrierii transformărilor ce apar atât în comportamentul cât și în metabolismul anumitor oameni.
De obicei persoanele cele mai afectate sunt femeile, acestea se confruntă cu o stare de tristețe pronunțată ce începe încă din lunile de toamnă și se menține pe tot parcursul iernii, o lipsă de energie, o stare de iritabilitate și un interes scăzut pentru socializare.