Importanța hidratării
Hidratarea corespunzătoare se face în principal cu apă. Bineînțeles, orice fel de lichid (în afară de alcool) aduce un aport de hidratare, însă este de preferat ca mare parte din consumul de lichide să fie realizat din apă plată. Dacă nu poți bea apă, este bine să știi că poți apela la diverse strategii până te obișnuiești, mai ales dacă în general consumi sucuri și alte tipuri de lichide.
Hidratarea corespunzătoare este necesară pentru funcționarea corectă a corpului. Ce se întâmplă când nu bei suficiente lichide? Poți simți oboseală, dureri de cap, poți avea probleme de digestie (spre exemplu, constipație) și se poate ajunge și la probleme mai grave. De aceea, este important să menții permanent un nivel corespunzător de hidratare.
Unul dintre trucurile pentru a bea mai multă apă este să o ai tot timpul la dispoziție, pentru a nu-ți face griji că ai rămas fără. Este important și la locul de muncă să ai apă la îndemână și poți încuraja compania să acceseze un abonament cu dozator și bidon apa 19 l, în funcție de câți angajați sunt.
Trucuri pentru cum să bei mai multă apă
După ce ți-am spus de ce este important să te hidratezi, vrem să îți oferim și câteva trucuri pentru a te ajuta să bei mai multă apă:
- Setează-ți un obiectiv zilnic, mai exact cantitatea de lichide pe care vrei să o bei. Dacă știi exact cât ai nevoie, va fi mai ușor să te obișnuiești cu ideea. Totuși, ține cont că acea cantitate poate să difere în funcție de anotimp, temperatură, activitățile tale, starea de sănătate, ceea ce ai mâncat și multe altele.
- Bea apă din recipiente care să te atragă. La fel ca și în cazul mâncării, contează și aspectul vizual. Alege căni sau pahare care să îți aducă bucurie, eventual unele personalizate, pe care să le folosești de drag.
- Începe dimineața cu un pahar de apă. În felul acesta, vei vedea mai bine beneficiile hidratării și îți va fi mai ușor să bei apă în mod natural.
- Adaugă diverse fructe sau legume în apă: dacă nu îți place apa, poți adăuga felii de măr, de portocală, kiwi, frunze de mentă, zmeură, căpșuni, lămâie, castravete și ce îți mai place. Astfel, apa va avea un gust mai bun și o vei bea de plăcere.
- Folosește un program de pe telefon care să îți reamintească să bei apă la anumite intervale de timp. Bineînțeles, nu trebuie să te bazezi pe acest lucru, însă poate fi un început foarte bun.
- Asociază băutul apei cu diverse activități. Spre exemplu, te poți obișnui să bei apă imediat cum te-ai trezit, când te uiți pe rețelele de socializare, când citești, înainte sau după masă și așa mai departe. În acest fel, vei putea bea apă mult mai ușor și vei observa că faci acest lucru involuntar.
- Învață să nu îți mai ignori corpul și bea apă ori de câte ori simți nevoia. Dacă amâni băutul apei, în timp s-ar putea să nu mai recunoști semnalele corpului și să te deshidratezi ușor.
Așadar, dacă nu ai reușit să te hidratezi până acum, ia în considerare aceste sfaturi și vei bea apă mult mai ușor.
Sursa foto: Shutterstock