x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De ce trebuie sa mancam bananele cand sunt inca verzi!

De ce trebuie sa mancam bananele cand sunt inca verzi!

17 Ian 2018   •   08:39
De ce trebuie sa mancam bananele cand sunt inca verzi!

Bananele verzi conțin și vitamina B6, care menține masa musculară și corporală, deci contribuie la menținerea unei greutăți corporale echilibrate. Un alt plus al bananelor verzi este conținutul bogat de vitamina C, un puternic antioxidant care combate infecțiile din organism și îl protejează în același timp.

 

Totodată, bananele verzi sunt foarte bogate în fibre alimentare, acestea având rolul de reglare a proceselor digestive, inducerea stării de sațietate și reducerea riscului de diabet sau boli cardiovasculare. Mai mult, ajută la îndepărtarea balonării și crampelor abdominale.

Beneficiile consumului de banane nu se opresc aici: ajută la remedierea problemelor legate de insomnie și stres, luptă împotriva hipertensiunii arteriale, favorizează tratamentul ulcerului gastric, au capacitate de a împiedica formarea bacteriilor care pot cauza apariția ulcerului.

Banana stimulează producția de hemoglobine în sânge, fiind excelente pentru persoanele care suferă de anemie, dar și în perioada de sarcină, fiind totodată bogată în acid folic.

Culoarea verde închis a bananelor indică faptul că au fost culese din arbore, iar verdele deschis indică faptul că au fost încărcate pe vapor. Pentru iubitorii de banane verzi, aceștia ar trebui să le aleagă pe cele de culoare verde închis.

Antena 3

×