x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Descoperire REVOLUŢIONARĂ. Medicamentul care combate alcoolismul ar putea elimina virusul HIV din organism

Descoperire REVOLUŢIONARĂ. Medicamentul care combate alcoolismul ar putea elimina virusul HIV din organism

17 Noi 2015   •   21:40
Descoperire REVOLUŢIONARĂ. Medicamentul care combate alcoolismul ar putea elimina virusul HIV din organism

După câte se pare, cercetătorii au descoperit un medicament netoxic care înlătură virusul HIV din corp.

Despre ce este vorba? Despre cunoscutul medicament utilizat în tratamentul alcoolismului, Antabuse (Antalcol).

Medicamentul, cunoscut și sub denumirea de disulfiram, este un remediu cunoscut de zeci de ani, administrat alcoolicilor, pentru a-i face să vomite în cazul în care consumă alcool.

Recent, rezultatele unor teste clinice au demonstrat că pastilele au și alte efecte, putând să elimine virusul HIV inactiv din corp, scrie www.newscientist.com.

În mod evident, este necesară o cercetare mult mai amplă. Dacă rezultate acesteia vor confirma teza inițială, medicamentul va juca un rol esențial în tratarea bolii, afirmă oamenii de știință.

Substanțele utilizate în prezent sunt suficient de puternice pentru a eradica virusul HIV din sânge, problema este că acesta se poate „ascunde” și se poate reactiva în momentul în care persoana infectată renunță la tratament.

De aceea, dacă eficiența disulfiramului va fi demonstrată, virusul va fi eliminat definitiv din organism. Substanță poate fi utilizată în siguranță pentru mai mult timp, totuși specialiștii precizează că este necesară asocierea cu alte medicamente. 

×
Subiecte în articol: tratament cercetare hiv pastile