x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dietele vegetariene pot creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă

Dietele vegetariene pot creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă

18 Iul 2017   •   13:40
Dietele vegetariene pot creşte riscul de apariţie a bolilor de inimă

Mâncarea vegetariană a fost proclamată peste tot ca fiind mai sănătoasă decât tradiţionala dietă “cu carne şi două legume”. Oricum, cardiologii atenţionează că unele mâncăruri vegetariene pot fi dăunătoare pentru organism, după ce studiile au arătat că multe dulciuri, băuturi, cereale rafinate şi cartofi conţin un risc crescut pentru apariţia bolilor de inimă, după cum scrie The Independent.

Specialiştii au examinat efectele a trei tipuri diferite de diete vegetariene: una care empatizează cu plantele, însă include şi puţină carne, o variantă sănătoasă de dietă vegetariană care include cereale, fructe proaspete şi legume şi o versiune nesănătoasă.

“Când examinăm asocierea dintre cele trei categorii de mâncăruri cu risc pentru bolile de inimă, aflăm că plantele sănătose sunt asociate cu un risc mai scăzut, în timp ce dietele cu mai puţine plante sănătoase şi carne cu un risc mai crescut.” a spus Dr Ambika Satija, de la Harvard T H Chan School of Public Health din Bosoton. “Aparent, există o mare varietate de calităţi nutriţionale în plante, de aceea este crucial să luam în considerare calitatea plantelor pe care ne bazăm dieta.”

Oricum, cercetătorii susţin că dacă dorim să începem o dietă vegetariană sănătoasă, trebuie să nu încercăm prea drastic, deoarece va fi dificil de menţinut ce ne dorim.

×
Subiecte în articol: dieta vegetariana boli de inima