x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Doamna si vagabonzii

Doamna si vagabonzii

20 Mai 2005   •   00:00


O bucuresteanca a construit din proprii bani un adapost pentru cainii amenintati de hinghieri. Oricine poate adopta de aici un catel.


  • de ALEX NEDEA
  • PAGINA DE SUFLETE
  • SALVATI DE HINGHERI. Cateii au fost adusi de pe strada de Aura Maratas si o catea i-a infiat, hranindu-i alaturi de puii ei
    Negruzzi nu mai are pui, dar a adoptat sase alte suflete pe care le alapteaza. Cateaua asta cu nume de scriitor este unul dintre cei peste 200 de caini care traiesc intr-un adapost de animale. Asteptand stapani care sa-i adopte. Altfel, raman in tarcuri o viata.

    Adapostul "Daisy Hope", de la marginea Capitalei, e un soi de ambasada a cainilor fara stapan. Ca sa-i scape de politica de exterminare inceputa de Basescu, bucurestenii aduc aici patrupedele, unde primesc un fel de "azil politic". Si scapa astfel de regimul de la Bucuresti, impus de laturile hingherilor. O femeie, Aura Maratas, economista de profesie, a deschis adapostul in 2001, exact dupa ce fostul primar Traian Basescu cerea euthanasierea cainilor din Capitala. Maratas a cunoscut-o pe Daniela Ristea, o alta femeie iubitoare de animale, care a donat 2.000 de metri patrati de teren, unde ar fi incaput o vila frumusica, pentru a construi sute de "vile" mai mititele pentru catelusi. Dupa care economista a inceput sa culeaga cate-un Grivei, cate un Labus, ba un Lache si-o Pufita, plus un Mosu si o Mita, de a ajuns sa aiba acum aproape 250 de caini de toate formele si marimile. De la puiuti mititei, grasi si botosi pana la dulai de curte, "latratori".

    CONDAMNATI. Animalele stau cam cate sase intr-un tarc de 3/5 metri si traiesc din mancarea venita de la Brigitte Bardot. Actrita le trimite cam doua tone de biscuiti pe luna. Cainii tinuti aici sunt castrati, vaccinati si primesc certificat de sanatate. Vreo 20 de voluntari, oameni in toata firea, medici, advertiseri si studenti, s-au angajat sa aiba grija de ei. O doamna avocat vine cand nu are procese si spala strachinile cu apa ale cateilor sau face curatenie prin custi. "Dar adapostul nu e o solutie pentru ei. Cateii nu sunt fericiti aici. Cainele are nevoie de un stapan care sa-l mangaie, sa-l scoata la plimbare", spune Aura Maratas. Femeia a pornit o campanie de infiere a cateilor. Iar unii dintre caini reusesc sa scape de viata intr-un tarc. Sunt adoptati mai ales cei mititei si jucausi sau, dimpotriva, dulaii mari si sanatosi, numai buni pentru paza la curte. Insa prea putini se indura sa aleaga dintr-aceia schilozi, fara un ochi sau un picior. Bobita, de pilda, nu are un ochi si-i cam curg balele. De pomana da din coada pe langa gardul din sarma al adapostului, incercand sa para simpatic atunci cand vine cate un strain. Pe el nu l-a vrut nimeni pana acum. Pentru o adoptie, oricine poate veni la adapostul cu pricina de pe strada Drumul Sabareni nr. 131 si isi poate alege un catel pe care sa-l ia acasa, fara sa dea vreun ban. Ati mai pomenit asa oferta? Gratis, iubire neconditionata, cat tine viata lui de caine. Daca nu va vine sa credeti, puteti suna, sa va convingeti, la numerele de telefon: 223.28.35 sau 0744.319.996...

    ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete