x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Efecte secundare ale vaccinului Pfizer/BioNTech. Mai multe cazuri de hemofilie în Franța

Efecte secundare ale vaccinului Pfizer/BioNTech. Mai multe cazuri de hemofilie în Franța

23 Mai 2021   •   21:30
Efecte secundare ale vaccinului Pfizer/BioNTech. Mai multe cazuri de hemofilie în Franța
Sursa foto: Hepta

Autoritățile sanitare din Franța raportează al treilea caz de hemofilie apărut după vaccinarea anti COVID-19 cu produsul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, scrie AFP.

În această țară au dost administrate circa 20.964.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech de la începutul campaniei, transmite Agenţia pentru Medicamente (ANSM).
"Printre efectele aflate deja sub supraveghere specifică, analizâm un nou caz de hemofilie dezvoltată în această perioadă, care creşte la trei numărul cazurilor apărute de la începutul vaccinării", anunță instituția.

Afecțiunea a apărut între câteva zile până la o lună, la persoane cu vârste de peste 75 de ani.

Hemofilia împiedică coagularea sângelui și este foarte rară, respectiv 1-1,5 de cazuri la un milion de persoane anual şi afectează mai ales pacienţi cu vârste de peste 60 de ani.

În intervalul 6-13 mai, au fost raportate 8 cazuri noi de tromboză cu localizare atipică dar fără decese după iimunizarea cu vaccinul AstraZeneca, din cele 4.294.000 de doze de Vaxzevria administrate în Franţa. 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID pfizer hemofilie