x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Gene si sprancene intens colorate

Gene si sprancene intens colorate

de Liana Hainarosie    |    24 Ian 2006   •   00:00
Gene si sprancene intens colorate
COSMETICA
Pentru unele dintre noi, a ne da cu rimel in fiecare dimineata este o adevarata corvoada. Aceeasi stare avem si cand vrem sa accentuam culoarea sprancenelor cu ajutorul creionului.
Un mod practic de a avea gene si sprancene ingrijite intreaga zi si a economisi timp pretios il reprezinta vopsirea acestora. Cosmeticiana Neli Pfeiffer, de la Centrul Api-Estetic, este de parere ca "intre culoarea genelor si a sprancenelor si culoarea ochilor, a parului trebuie sa existe o armonie perfecta". Cosmeticiana ne recomanda ca, inainte sa ne vopsim sprancenele, sa ne aranjam formatul lor in functie de varsta, de linia modei, de forma fetei. Aceasta operatie se efectueaza in cabinete specializate, apeland la personal specializat. In cazul genelor, este bine de stiut ca vopseau le ofera o culoare intensa, dar nu le ingroasa asa cum face rimelul.

De la negru la blond


Colorarea genelor si a sprancenelor dureaza in medie doua luni si se pot vopsi in negru albastrui, negru, saten inchis si saten. Gene si sprancene blonde se obtin prin decolorare. Cosmeticiana Neli Pfeiffer ne avertizeaza ca vopsirea genelor si a sprancenelor nu trebuie sa fie facuta mai des de 25-30 de zile si trebuie folosita vopsea profesionala, in nici un caz cea de par. Timpul de actionare a vopselei variaza de la 10 la 20 de minute. Daca ne hotaram sa ne vopsim genele si sprancenele acasa, trebuie respectate cateva reguli. Inainte de vopsire este recomandat sa ne demachiem. In cazul vopsirii sprancenelor, daca produsul a colorat si pielea, folositi imediat, dupa ce timpul de actionare a trecut, un disc demachiant pe care il imbibati cu apa si sapun si curatati zona respectiva. La final, aplicati crema hidratanta. In cazul vopsirii genelor, pentru protectia ochilor, sub genele inferioare se aplica un strat de crema si un disc demachiant, impaturit in doua, astfel incat partea dreapta a semicercului sa fie sub ochi. Urmeaza apoi vopsirea genelor cu o periuta si spalarea lor. Cosmeticiana Neli Pfeiffer ne sfatuieste sa folosim uleiul de ricin pentru regenerarea genelor si sprancenelor. El se va aplica in fiecare seara timp de doua saptamani, cu ajutorul unui betisor la radacina genelor, dar si pe sprancene.

TEST. Inainte de vopsirea genelor si a sprancenelor, trebuie facut un test pentru a elimina riscul alergiilor sau iritatiilor la produsii chimici prezenti in vopsea. Testul consta in aplicarea de vopsea pe portiuni reduse din spranceana. In nici un caz nu trebuie folosita vopseaua de par, deoarece ea este mult mai nociva decat cea pentru gene si sprancene. Daca stiti dinainte ca sunteti alergica, nu ezitati sa informati cosmeticiana!

×
Subiecte în articol: genelor sprancenelor