Pentru profesionisti, nu este vorba doar de evaluarea cazului in mana si de cantarirea solutiilor posibile, ci si de selectarea unui sistem de implant care sa completeze modul in care lucrati.
De asemenea, trebuie să luați în considerare modul în care sistemul dvs. de implant ales va afecta călătoria pacientului, în special în ceea ce privește timpul petrecut pe scaun, perioada de vindecare și estetica rezultată.
În lumina acestui fapt, un discurs comun care apare în rândul profesioniștilor este dacă implanturile la nivel de țesut sau implanturile la nivelul osului oferă cele mai bune rezultate. Deși există avantaje pentru ambele, implanturile la nivel de țesut oferă clinicilor câteva beneficii considerabile în situații adecvate.
Estetică optimă
În lumea modernă, estetica contează. A trecut vremurile în care stomatologia oferă doar o soluție funcțională, iar astăzi, pacienții doresc să primească rezultate funcționale și cu aspect natural. Implanturile la nivel de țesut, atunci când sunt utilizate în locuri posterioare, pot oferi un avantaj estetic.
Datorită profilului lor de emergență încorporat, implanturile la nivel de țesut tind să aibă ca rezultat țesuturi moi cu aspect mai natural după plasare, ceea ce înseamnă, de obicei, că odată ce restaurarea este plasată, rezultatul nu se poate distinge de dentiția naturală.
Motivul din spatele acestui lucru începe cu pierderea dinților în această zonă. Potrivit International Team for Implantology, lățimea crestei alveolare tinde să se micșoreze odată ce dentiția naturală este îndepărtată sau pierdută, iar acest lucru înseamnă că implantul care este plasat ar trebui să aibă un diametru mai îngust decât rădăcina dintelui original.
Deoarece diametrul coroanei care este plasată pe implant ar trebui să se potrivească cu cel al dintelui original, este benefic să folosiți un implant cu o platformă mai largă și un corp mai îngust, ceea ce face ca implanturile la nivel de țesut să fie ideale.
O șansă redusă de periimplantită
O problemă persistentă asociată cu chirurgia implantului dentar este amenințarea periimplantitei. Deși cercetările pe acest subiect continuă, au existat dovezi semnificative care susțin ideea că implanturile la nivel de țesut sunt mai puțin predispuse la această complicație.
De exemplu, un studiu care a examinat riscurile de periimplantită atât la nivelul implanturilor la nivel osos, cât și la nivelul țesutului a constatat că există o corelație între unghiul profilului de emergență și riscul asociat de boală.
În această probă, s-a constatat că acest lucru a crescut semnificativ riscul de periimplantită în implanturile la nivel osos, dar nu a crescut în cele plasate la nivel de țesut.
În plus, un studiu diferit care examinează comportamentul peri-implant al implanturilor la nivel de țesut a constatat că utilizarea acestor implanturi a dus la mai puține pierderi osoase peri-implant în comparație cu alternativele la nivel osos.
Există unele argumente care sugerează că plasarea conexiunii bont-restaurare (microgap) joacă un rol în longevitatea unui implant dentar.
Acest microgap poate deveni colonizat cu bacterii, ceea ce în timp ar putea duce la boli bucale care compromit implantul.
Cercetările au descoperit că implanturile la nivel de țesut tind să aibă un microgap mai mic, potențial deoarece este probabil să experimenteze un nivel mai mic de stres biomecanic în comparație cu implanturile la nivel osos.
Deși nu există dovezi concrete care să lege acest lucru de ratele de peri-implantită, a avea un microgap mai mic este întotdeauna benefic.
Vindecare mai rapidă
Deoarece implanturile la nivel de țesut sunt plasate în timpul unei singure intervenții chirurgicale, acest lucru poate fi avantajos pentru vindecare. Odată introduse chirurgical, implanturilor la nivel de țesut li se oferă posibilitatea de a se osteointegra și de a forma simultan un atașament de țesut moale pe partea lustruită a implantului.
Spre deosebire de implanturile la nivel osos în care acest țesut moale va trebui deranjat în etapele ulterioare ale tratamentului pentru conectarea și restaurarea bontului, implanturile la nivel de țesut sunt mai accesibile, ceea ce înseamnă că acest țesut nu va fi deranjat și poate continua să se vindece.
Nu toate sistemele de implanturi sunt egale
Acolo unde sunt alese implanturi la nivel de țesut, trebuie să luați în considerare modul în care diferitele sisteme de implant vă pot beneficia pe dumneavoastră și pacienții dumneavoastră. Designul unui implant va afecta indicațiile pentru care poate fi utilizat, precum și alte aspecte importante ale călătoriei de tratament, cum ar fi timpii de vindecare și riscul de boală periimplantară.
Sistemul de implant dentar Straumann este o alegere excelentă pentru clinicile care doresc să introducă implanturi la nivel de țesut în repertoriul lor.
Potrivite pentru protocoale de plasare imediată și capabile să atingă o stabilitate primară optimă, aceste implanturi sunt disponibile într-o varietate de diametre, inclusiv o opțiune subțire, de 3,75 mm, care poate fi utilizată într-o gamă largă de indicații.
În plus, designul încurajează conservarea imediată a atașării țesuturilor moi și reduce șansa oricăror bacterii de cuibărit, ajutând la obținerea unor rezultate excepționale de lungă durată.
O opțiune fantastică în cazul potrivit
În cele din urmă, atât implanturile la nivel osos, cât și la nivelul țesutului pot oferi rezultate excepționale.
Cu toate acestea, implanturile la nivel de țesut aduc o serie de beneficii excelente atunci când sunt utilizate în cazuri adecvate, ceea ce înseamnă că ar trebui să facă parte din arsenalul fiecărui implantolog dentar.
Pentru mai multe informații vizitați oraldesignclinic.ro