Test: rasul spune ce fel de persoana esti
Fiecaruia dintre noi ii sunt proprii anumite gesturi si miscari. Si rasul - ca gest - spune multe despre caracterul unei persoane. Raspundeti la urmatoarele intrebari si veti descoperi ce se ascunde in spatele rasului dumneavoastra sau al celor din jur.
1. Cand radeti va atingeti buzele cu degetele?
Daca da, asta inseamna ca va place sa fiti in centrul atentiei.
2. Va acoperiti gura cu mana atunci cand radeti?
Daca da, inseamna ca nu aveti incredere in sine, va place sa stati in umbra celorlalti.
3. Cand radeti va aplecati capul catre unul dintre umeri?
Daca da, sunteti o persoana increzatoare in fortele proprii.
4. Cand radeti va apropiati mana de fata sau de cap?
Daca da, sunteti o persoana visatoare. Atentie, ar trebui sa fiti mai realist, sa dati dovada de mai mult spirit practic.
5. Radeti in hohote frecvent?
Daca da, sunteti o persoana temperamentala, careia ii place sa-si traiasca viata la maximum.
6. Lasati capul in jos, apoi zambiti usor?
Daca da, sunteti o persoana generoasa. Sentimentele si actiunile dumneavoastra sunt tot timpul sub control.
7. Nu aveti un stil propriu de a rade?
Daca da, sunteti o persoana individualista. In tot ceea ce faceti nu va lasati condus/a decat de parerea proprie. Aveti grija, caci acest lucru s-ar putea sa nu le prea placa celor din jur.
Sursa: www.testi.ru
Stiri
TETINE. Latexul din care sunt facute tetinele pentru copii poate provoca alergii. Potrivit statisticilor, intre 40% si 60% dintre copii sunt alergici la latex. Acest tip de alergie se manifesta prin mancarimi si tumefieri usoare ale pielii, stranut, nas infundat. Pentru a evita alergiile, parintii sunt sfatuiti sa le cumpere copiilor tetine din silicon. S-a demonstrat, de asemenea, ca micutii alergici la latex au intoleranta la fructele exotice (kiwi, portocale, banane) si la unele legume (cartofi, rosii, morcovi).
BOLI DE INIMA. Femeile imbatranesc mai greu decat barbatii si traiesc mai mult decat ei, sustin cercetatorii de la Universitatea "John Moore", din Liverpool. Sexul slab traieste in medie cu cinci-sase ani mai mult decat sexul tare pentru ca sufera mai putin din cauza bolilor de inima. La femei, pana la menopauza, hormonii estrogeni au un rol protector impotriva bolilor cardiovasculare si a hipercolesterolemiei.
CUPLURI. Somnul agitat al unuia dintre soti ii rapeste celuilalt 50 de minute de odihna in fiecare noapte. Lipsa odihnei isi pune amprenta asupra vietii sexuale a celor doi parteneri. De asemenea, acestia sunt agitati, nu se mai pot concentra asupra activitatii zilnice, conflictele sunt tot mai frecvente. Solutia pentru a evita toate aceste probleme este dormitul separat. Studiile asociatiei americane pentru problemele somnului au aratat ca 25% dintre cuplurile americane dorm separat pentru ca unul dintre parteneri sforaie, are cosmaruri sau se agita in somn.
AVORTURI. Potrivit unui studiu publicat in The Lancet, practica selectiva a avorturilor in India, de peste 20 de ani, a dus la scaderea drastica a numarului nou-nascutilor de sex feminin. Aproape 10 milioane de fetite au fost astfel condamnate inainte de a se naste din motive religioase. "Este o problema care ia amploare", subliniaza Rajesh Kumar, de la Institutul Medical din Chandigarh (India).
TABAGISM. Femeile care fumeaza in timpul sarcinii risca sa dea nastere unor copii predispusi obezitatii. In plus, studiul american avertizeaza ca tabagismul matern antreneaza de asemenea un retard de crestere a fatului. Riscurile sunt cu atat mai mari, cu cat viitoarea mama fumeaza peste zece tigari pe zi. Potrivit autorilor studiului, consumul de tutun pe parcursul sarcinii poate avea pe termen lung si consecinte cardiovasculare.
TERAPIE. Tratamentele de substitutie in cazul dependentei de droguri au permis reducerea riscurilor de supradoza si a numarului de contaminari cu virusul HIV/SIDA, a preciat prof. Philippe-Jean Parquet, presedintele Agentiei franceze pentru droguri si toxicomanie. Intre 1994 si 2002, au fost inregistrate de cinci ori mai putine decese prin supradoza, 3.500 de vieti fiind salvate in Franta datorita substantelor de substitutie.
DICTIONAR
|
FLORA INTESTINALA - totalitate a germenilor care exista in mod normal in intestin
PRURIT - senzatie la nivelul pielii sau/si al mucoaselor, care provoaca dorinta de a se scarpina; mancarimea poate afecta totalitatea corpului sau o parte a acestuia
NUTRIMENT - substanta organica sau minerala, asimilabila direct fara a suferi un proces de degradare in timpul digestiei
TUMEFACTIE - crestere in volum sau umflare a unui organ sau a unei parti a corpului din diverse cauze
Sursa: Dictionar de
medicina Larousse, Editura Univers Enciclopedic, 1998
|
SITE-URI
|
www.desprecopii.com - Totul despre copii, nastere, preconceptie
www.srp.ro - Societatea Romana de Pneumologie
www.stop.fumat.go.ro - Totul despre fumat. Efecte, metode de a renunta, compozitie
www.srmfr.ro - Societatea Romana de Medicina Fizica si de Recuperare
www.romedic.ro - Ghid online
de sanatate, realizat de catre
medici, baza de date cu medici
si cabinete medicale, biblioteca de medicina
www.romtransplant.ro - Asociatia Romana de Transplant
www.ispb.ro - Institutul de Sanatate Publica
|