x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Israelul investighează cazuri de miocardită dezvoltate după vaccinarea cu Pfizer

Israelul investighează cazuri de miocardită dezvoltate după vaccinarea cu Pfizer

26 Apr 2021   •   11:21
Israelul investighează cazuri de miocardită dezvoltate după vaccinarea cu Pfizer
Sursa foto: Hepta

Autoritățile israeliene investighează cazuri de miocardită dezvoltate după vaccinarea cu tratamentul produs de Pfizer-BioNTech, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară, scrie Reuters.

Circa 5 milioane de persoane au fost imunzate în Israel cu acest ser, din care câteva zeci au făcut miocardită, majoritatea fiind persoane cu vârste sub 30 de ani.

În prezent se cercetează relația de cauzalitate între cazurile semnalate și vaccin, precum și frecvența accestor reacții. Însă determinarea legăturii cu medicamentul este dificilă deoarece miocardita este o afecțiune care se vindecă fără complcați și poate fi cauzată de mai multe virusuri. 

Compania Pfizer spune că nu a observat o creştere a incidenţei acestei afecţiuni cardiace peste cea normală în rândul populaţiei generale.

Totodată, Nadav Davidovici, directorul şcolii de sănătate publică a Universităţii Ben Gurion din Tel Aviv, afirmă că în cazul în care s-ar confirma o legătură între vaccin şi aceste cazuri de miocardită, riscurile nu sunt suficient de serioase încât să fie oprită administrarea serului, deoarece ''riscul îmbolnăvirii de COVID-19 este mult mai mare decât efectele adverse ale vaccinului, iar riscul de peri/miocardite după vaccinare este mic şi temporar''.

×