x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Lista priorităților alimentare. Cum să-ți construiești o dietă deșteaptă

Lista priorităților alimentare. Cum să-ți construiești o dietă deșteaptă

de Andreea Sava    |    19 Iul 2016   •   13:25
Lista priorităților alimentare. Cum să-ți construiești o dietă deșteaptă
Sursa foto: FOTO: www.pinterest.com

O viață sănătoasă implică, în egală măsură, mișcare și să-i asiguri organismului toate elementele de care are nevoie. Este adevărat că dieta trebuie adaptată de la un organism la altul, pentru că suntem diferiți deci avem și capacități diferite de a extrage nutrienții din alimente.

Cheia este să vă ascultați corpul, care vă va cere exact ce are nevoie. Pentru asta, însă, trebuie, mai întâi, să vă curățați dieta, să vă apucați de făcut mișcare și să vă odihniți corespunzător. Abia după ce vă veți echilibra, veți scăpa de dependențele date de zahăr și de alte alimente nocive, de nevoile cauzate de oboseală, veți putea să interpretați corect mesajele date de organism.

Așadar, primul pas pe care trebuie să-l faceți pentru sănătătea organismului vostru este să vă odihniți cum trebuie. Adică 7-8 ore de somn pe noapte. De preferință, în intervalul 22-6. Asta s-ar putea să fie mai greu, cu ritmul din zilele noastre, dar măcar să dormiți cât trebuie, dacă nu puteți și CÂND trebuie.

Al doilea pas: multă mișcare. Nu spun să deveniți sportivi de performanță ci să începeți să vă mișcați. Aveți pe acest blog, în meniu la categoria „Programul meu de mișcare”, mai multe articole cu exemple de exerciții foarte simplu de făcut acasă, în sufragerie, chiar și în timp ce vă uitați la TV.

Al treilea pas presupune aplicarea unor principii simple pentru curățarea alimentației. Iată-le. Nu sunt chiar o corvoadă.

Citeste articolul complet, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: andreea sava dieta alimente alimentare