x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic

de Liana Hainarosie    |    22 Noi 2005   •   00:00
COSMETICA
90% dintre femei au probleme cu celulita. Cauza principala o reprezinta proasta circulatie limfatica. "Masajul anticelulitic are ca scop stimularea circulatiei limfatice. Exista mai multe stiluri de a face masaj anticelulitic. Unul dintre ele este masajul foarte superficial, asa-zisul drenaj limfatic, care se efectueaza cu buricele degetelor, conducand limfa dinspre periferie spre centru. O alta tehnica o reprezinta masajul profund, la care manevrele sunt riguroase. Aceste manevre sunt aceleasi ca si in masajul clasic: efleuraj (mangaieri), framantari (petrisaj), frictiuni, tapotament (bateri)", explica dr. Stefan Damian, maseur profesionist (masaj clasic, shiatsu).

Sfatul specialistului

Spre deosebire de masajul de relaxare, care induce somnolenta si detensionare, masajul anticelulitic este mai intens, cu miscari ferme si cu presiune crescuta. Dar asta nu inseamna ca masajul trebuie sa fie brutal. "Masajul anticelulitic nu trebuie sa provoace disconfort. El incepe cu manevre line, de mangaiere a pielii, care au rol de relaxare. Continua apoi cu petrisajul: maseurul executa manevre de framantare, de deplasare si ridicare a tesutului", spune dr. Serban Damian. Manevrele de tapotament sau batere se fac cu degetele, cu marginile palmelor sau cu pumnii. Baterea cu pumnii, palmuirea - procedee specifice tapotamentului - sunt mai complexe decat manevrele de netezire si framantare. In functie de gradul de celulita se stabileste numarul de sedinte saptamanal. De exemplu, la o persoana cu un grad avansat de celulita sunt necesare doua sedinte saptamanal. O sedinta de masaj poate dura de la 30 la 60 de minute, de la caz la caz. Partile care se maseaza sunt fesele, coapsele, atat partea posterioara, cat si cea interna, bratul, abdomenul.

DEGENERARE. "Multi confunda celulita cu o simpla depunere de grasime, ceea ce este o greseala. Celulita este o problema medicala - o degenerare a tesutului adipos, prin formarea unor septuri fibroase la nivelul acestuia. De aici si aspectul de coaja de portocala atunci cand se strange tegumentul", spune dr. Stefan Damian.

×
Subiecte în articol: masajul