x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ministerul Sănătăţii: Spitalele se pot aproviziona cu oncologice de la distribuitorii din piaţă

Ministerul Sănătăţii: Spitalele se pot aproviziona cu oncologice de la distribuitorii din piaţă

de Magda Marincovici    |    04 Apr 2013   •   18:07

Comisia de Oncologie a Ministerului Sănătăţii  a pus la dispoziţia specialiştilor scheme alternative de tratament pentru medicamentele oncologice monitorizate. În acest sens, spitalele se pot aproviziona în orice moment de la distribuitorii din piaţă care comercializează aceste produse astfel încât pacienţii să poată avea acces la tratamentele necesare atunci când au nevoie, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a transmis către toate direcţiile de sănătate publică, casele de asigurări de sănătate materialul elaborat de Comisia de Oncologie pentru a-l trimite structurilor sanitare în care se efectuează tratament oncologic.

Ministerul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu,  a semnat un ordin prin care se suspendă până la sfârşitul anului activitatea de export paralel pentru toate medicamentele oncologice monitorizate. De asemenea, ministrul Nicolăescu a precizat că, la nivelul secretarului de stat, are loc o activitate de monitorizare zilnică a consumului din stocul de medicamente pentru toate spitalele.

×