x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Noi descoperiri pentru tratarea cancerului la sân

Noi descoperiri pentru tratarea cancerului la sân

de Diana Scarlat    |    12 Feb 2018   •   18:50
Noi descoperiri pentru tratarea cancerului la sân

Medicii din întreaga lume recomandă prevenirea afecțiunilor și în special a cancerului mamar, atât prin acțiuni directe ale fiecărei persoane – viață sănătoasă, cu alimentație adecvată și mișcare –, precum și controale periodice. Depistarea timpurie a cancerului la sân este primul pas către oprirea evoluției bolii. În plus, lumea medicală vine cu vești bune, după ce s-au descoperit mai multe metode de luptă împotriva cancerului, în ultimii ani.

 

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor, la nivel mondial, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Statisticile arată că una din șase femei este diagnosticată cu cancer de sân în România, iar două din trei cazuri sunt depistate în stadii avansate ale bolii când, din păcate, este prea târziu. Depistat în stadii incipiente, cancerul are șanse de vindecare în proporție de 95%. Recent s-a descoperit o nouă metodă de tratare a maladiei, care le dă speranțe multor pacienți și mai ales multor femei care suferă de cancer la sân. Substanța miraculoasă care a revoluționat medicina este insulina. Metoda de potențare a chimioterapiei cu insulină s-a aplicat în ultimii șapte ani în Turcia, în cadrul unor tratamente experimentale în urma cărora au fost tratați peste 15.000 de pacienți din întreaga lume, cu o rată de succes de 80%. Rezultatele au fost prezentate în cadrul conferinței „Tratamente inovatoare în cancer„, care a avut loc de curând la Istanbul, la sfârșitul anului trecut. „Chimioterapia potențată de insulină este metoda care transformă vulnerabilitatea celulelor canceroase într-o metodă eficientă de tratament. La începutul fiecărei cure de tratament se scade valoarea glicemiei prin injectare de insulină – fapt care face ca aceste celule canceroase să capteze cu poftă substanțele chimioterapice injectate ulterior„, arată prof. dr. Bülent Berkarda, profesor și medic oncolog, fondator al Centrului Oncologic Chemo Thermia, Istanbul.

Prin această metodă se diminuează semnificativ dozele în care sunt administrate medicamentele chimioterapice, iar tratamentul vizează selectiv celulele canceroase, astfel încât afectează un număr mic de celule normale. Prof. dr. Bülent Berkarda

 

Noile tratamente care tratează cancerul sunt personalizate. Pe lângă chimioterapia potențată de insulină, se adaugă hipertermia, oxigenul hiperbaric și dieta ketogenică, împreună îmbunătățind rezultatele tratamentului

 

1.676.633 de cazuri noi de cancer mamar sunt diagnosticate în lume, în fiecare an, iar peste 520.000 de femei mor din cauza acestei boli. La fiecare minut, o femeie moare din cauza cancerului mamar.

×
Subiecte în articol: cancer de san