x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Număr RECORD de britanici trimiși la investigații pentru cancer după pandemia de COVID-19

Număr RECORD de britanici trimiși la investigații pentru cancer după pandemia de COVID-19

02 Mai 2022   •   16:42
Număr RECORD de britanici trimiși la investigații pentru cancer după pandemia de COVID-19

Circa 2,7 milioane de britanici au fost trimiși la investigații pentru cancer în ultimul an, transmite NHS England, citat de BBC. Motivul s-ar regăsi în scăderea controalelor medicale din cauza pandemiei de COVID-19.

Cel puțin 30.000 de persoane încă așteaptă să înceapă tratamentul pentru cancer

Trimiterile la investigații medicale pentru suspiciune de cancer sunt cu 16% mai mari decât înainte de pandemie și au crescut de la 2,4 milioane de persoane la 2,65 milioane, în ultimele 12 luni.

Dame Cally Palmer, director național pentru cancer din cadrul NHS England, a dspune că sunt  30.000 de persoane care nu au început tratamentul din cauza pandemiei.

„Mergem mai departe și mai repede ca niciodată în ambițiile noastre de a diagnostica mai multe tipuri de cancer într-un stadiu mai timpuriu, astfel încât să putem salva mai multe vieți. Este vital să menținem aceste rate de trimitere la medic la un nivel ridicat”, a spus aceasta.

Pentru a răspunde cererii tot mai mari de controale medicale, au fost înființate facilități precum ghișee unice pentru analize, clinici mobile și linii telefonice de asistență pentru simptome, astfel ca oamenii să fie diagnosticați și tratați cât mai devreme posibil, arată Serviciul medical de sănătate al Marii Britanii. 

Profesorul Peter Johnson, director clinic național al NHS England pentru cancer, spune că sesizările din asistența medicală primară au atins un nivel record și circa 11.000 de persoane pe zi sunt testate, „dar nimeni nu ar spune nicio clipă că suntem acolo unde ne-am dori să fim”.

"NHS avea un deficit de capacitate de diagnosticare înainte de pandemie și, deși s-au investit 2,3 miliarde de lire sterline în echipamente precum RMN-uri și tomografe, va fi nevoie de timp pentru a pregăti radiologii și oncologii", a declarat acesta. 

El precizează că numărul de diagnostice de cancer a crescut cu 3% pe an din cauza îmbătrânirii populației și a faptului că mai puțini oameni mor din cauza altor afecțiuni, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Și Minesh Patel, șeful departamentului de politici de la Macmillan Cancer Support, spune că trebuie incluse măsuri pentru creșterea numărului de specialiști.

„Pentru a evita punerea unei presiuni suplimentare asupra medicilor și asistentelor care muncesc din greu, este vital ca guvernul să includă măsuri în viitorul plan de 10 ani privind cancerul pentru a crește numărul de profesioniști în domeniul cancerului, astfel încât persoanele care trăiesc cu cancer să primească îngrijirea de calitate de care au nevoie urgentă”.

Secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, spune că vor fi făcute investiții semnificative pentru diagnosticarea cancerului. 

„Viitorul nostru plan de 10 ani privind cancerul, care va conduce Europa în domeniul îngrijirii cancerului, împreună cu investițiile noastre record pentru a reduce timpii de așteptare și introducerea taxei de sănătate și asistență socială, ne vor ajuta să ne continuăm misiunea de a aborda întârzierile provocate de pandemie”.

 

×
Subiecte în articol: cancer COVID Marea Britanie