Tot mai mulţi studenţi ajung la spital pentru îngrijiri medicale din cauza crizelor de tetanie, atacurilor de panică sau stărilor de anxietate, precum şi a afecţiunilor digestive, cardiace sau respiratorii.
Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat că numărul studenţilor care ajung la urgenţe a crescut de trei ori de la începerea sesiunii de vară.
"Excesul de cafea sau fumat, alimentaţia haotică, asociate nopţilor pierdute şi stresul crescut din această perioadă au făcut ca studenţii să solicite asistenţă de urgenţă. Cele mai întâlnite patologii sunt gastroduodenite sau enterocolite, precum palpitaţii, aritmii, crize hipertensive sau respiratorii. Studentele vin adesea cu tetanii sau episoade de anxietate paroxistică. Nu lipsesc intoxicaţiile voluntare atât în scop suicidar, legate de frica nereuşitei la examene şi de pierderea bursei, cât şi recreaţional, cu droguri sau alcool", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, medic UPU Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.
Medicul recomandă ca în această perioadă a sesiunii studenţii să fie atenţi la regimul lor alimentar şi la timpii de odihnă.
"Vă recomandăm un regim de viaţă echilibrat, cu alimentaţie corespunzătoare, respectarea orelor de somn şi evitarea exceselor de orice fel, pentru a avea "baftă" de a evita spitalul de urgenţe în sesiune", a mai spus medicul.