x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

O viata salvata

de Cristinel C. Popa    |    17 Sep 2005   •   00:00
O viata salvata

Maria, o fetita care suferea de o grava afectiune a inimii, a carei poveste a aparut acum cateva luni in ziarul nostru, a fost salvata de o echipa de medici timisoreni.

Maria-Larisa Anton, de 2 ani si 8 luni, fetita chinuita de o grava afectiune a inimii, a carei poveste a fost prezentata acum cateva luni in ziarul nostru, a fost salvata cu ajutorul lui Dumnezeu si al semenilor.

Minunea s-a intamplat chiar in preajma sarbatorii Sfintei Maria. Sotii Anton ajunsesera intr-un moment de deznadejde. Ei nu ar fi reusit sa invinga soarta daca nu ar fi fost incurajati de familia Dragulin. Aceasta familie are o fetita grav bolnava, pentru care, din pacate, nu mai exista leac. Bucuresteanul Dan Dragulin si ai sai, alaturi de membrii familiei Anton, au colindat institutiile de cardiologie din Romania pentru a gasi chirurgul care sa se incumete s-o opereze pe Maria. Si l-au gasit gratie insistentei lui Dan, om cu frica de Dumnezeu, care luna de luna incearca sa sprijine material cate o familie lovita de soarta. Uneori n-are de unde da prea mult, avand in vedere ca e instalator si nu castiga foarte mult. Insa sprijinul moral e cel mai important. El nu doar ii consiliaza pe parintii disperati, ci discuta si cu specialistii, pe care ii cauta dintr-un spital in altul. Lenuta Anton crede ca fetita sa n-ar fi trait astazi daca cititorii nostri nu i-ar fi sprijinit si daca nu i-ar fi stat alaturi familia Dragulin.

"BANATU-I FRUNCEA". Echipa de medici timisoreni care a salvat-o pe Maria a efectuat o interventie chirurgicala care a durat mai bine de patru ore. Doctorii s-au luptat in acest timp cu afectiuni dificile: canal atrio-ventricular incomplet, insuficienta mitrala de gradul III. "A avut doua valve perforate, care au fost sudate", spune mama, Lenuta Anton, care inca nu poate uita momentele de disperare, de dinainte de intalnirea cu familia Dragulin. "Am fost refuzati pe rand de reprezentanti de la Centrul de Cardiologie Iasi, Spitalul Militar Bucuresti, Elias, Centrul de Cardiologie din Targu-Mures... Am ajuns in cele din urma la Timisoara si am fost primiti cu bratele deschise", povesteste Lenuta. Cand aproape ca isi pierduse sperantele, a venit telefonul lui Dragulin, care a promis ca o va ajuta si ca va merge cu ea peste tot unde este nevoie.

VIITOR MEDIC. "S-a intarziat cu operatia pentru ca Maria a fost racita, dar totul a mers bine. A intrat la 9:00 si a iesit la ora 13:00 din sala de operatie. Apoi a stat cateva zile la terapie intensiva... Primele ei cuvinte au fost «mama» si «apa». A luat foarte repede in greutate. Toata lumea s-a purtat exemplar, de la infirmiera pana la chirurgul care a operat-o."

Viata micutei Maria s-a schimbat in bine. Fetita aproape ca a renascut, nu mai sufera ca pana acum, nu mai este agitata. A devenit inteleapta si are rabdare cand i se mai refuza cate ceva. Acum se gandeste ca intr-o zi va salva si ea viata copiilor bolnavi sau aflati in pericol, caci Maria isi doreste sa devina medic.

JOC


"In alte parti, fetita mea plangea doar cand auzea de doctori. La Timisoara a fost altfel: cand aparea medicul, ridica puloverasul si spunea «Tica-taca». Se juca cu stetoscopul si il consulta ea pe medic sau facea o pauza pentru a canta la stetoscop"
Lenuta Anton, mama Mariei-Larisa Anton
×
Subiecte în articol: pagina de suflete anton