x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate OMS elimină posibilitatea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

OMS elimină posibilitatea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

25 Mai 2020   •   15:47
OMS elimină posibilitatea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

Directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Maria Neira, a declarat că modelele cu care se lucrează acum elimină tot mai mult posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus, transmite EFE.

Ea cere însă multă prudență și bun simț în perioada de ridicare a restricțiilor, într-un interviu pentru postul de radio spaniol RAC-1.

Oficialul sfătuiește populația să nu dea dovadă nici de paranoia, dar nici de excesivă relaxare și să se obișnuiască să trăiască cu infecțiile. 

"Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile", a declarat Neira.

Ea precizează că a fost diminuată foarte mult rata de transmitere, motiv pentru care virusul va avea dificultăți să supraviețuiască. 

"Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni. După relaxare trebuie să vedem cum se comportă virusul. Să sperăm că nu vor mai exista focare, dar va fi o luptă de zi cu zi. Peste două sau trei săptămâni vom vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie chirurgicală", a precizat responsabila OMS, cu privire la ridicarea restricţiilor.

 

×
Subiecte în articol: oms coronavirus al doilea val