x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Opţiuni medicale

Opţiuni medicale

15 Dec 2012   •   00:06
Opţiuni medicale
Sursa foto: Thinkstock

Cele mai multe femei pot controla disconfortul menstrual sua premenstrual prin modificarea stilului de viaţă sau a dietei – dar unele nu reuşesc. Deoarece există şi alte cauze pentru durerea severă, consultarea unui medic specialist este obligatorie înainte de a începe tratamentul pentru drere.  Dacă simptomele dumenavoastră nu se ameliorează, iată câteva opţiuni medicale care pot fi eficace.

Folosiţi doze mari de ibuprofen. Disponibile cu recomandare medicală, tabletele de ibuprofen care conţin 800 de miligrame par să fie mult mai eficiente decât patru tablete a câte 200 miligrame eliberate fără prescripţie. “Este un mister, dar pare să fie o diferenţă”, spune dr. Gerbie.

Încercaţi pastilele contraceptive timp de 6 până la 12 luni. “În cazul amnumitor femei, pilula face  ca întregul disconfort să dispară, deoarece opreşte fluctuaţiile hormonale care apar odată cu ovulaţia – şi limitează dezvoltarea excesivă a mucoasei uterine”, precizează dr. Gerbie.

În numeroase cazuri, folosirea pilulei timp de 6 luni până la un an va echilibra balanţa hormonală şi va elimina definitiv simptomele. Înştiinţaţi medicul dacă folosiţi pastila doar pentru disconfortul menstrual sau premenstrual, şi nu pentru contracepţie, deoarece veţi avea nevoie de o doză diferită.

Aveţi în vedere antidepresivele. Unele femei suferă de o formă severă de SPM, cunoscută sub numele de tulburare disforică premenstruală, care are aceeaşi intensitate cu cea a unei depresii majore. S-a arătat că numeroase tipuri de antidepresive reduc simptomele acestei afecţiuni serioase cu mai mult de 50%. Un medicament ce pare în mod special util este fluoxetina (Prozac). Probabil vi se va recomanda în perioada dintre ovulaţie şi instalarea menstruaţiei sau pe perioada întregii luni.

×