La prima vedere, Elliot Eland pare cel mai fericit copil din lume. La numai 2 anişori, puştiul britanic râde non-stop, însă, din păcate, această stare perpetuă se datorează unei afecţiuni neurologice destul de rare, cu o incidenţă de un caz la 10.000 de copii.
Elliot suferă de sindromul Angelman, sau sindromul Păpuşii Zâmbitoare, care presupune că nervii faciali, supraexcitaţi, fac ca cel afectat să râdă în permanenţă, forma mai uşoară presupunând doar zâmbetul perpetuu.
În ciuda acestei situaţii, părinţii băieţelului, care a fost diagnosticat cu această boală la şase săptămâni, Gale şi Craig Eland spun că nu sunt foarte îngrijoraţi, mama povestind publicaţiei Daily Mail că are cele mai mari dificultăţi atunci când Elliot se hârjoneşte cu fratele său mai mare, Alex, neştiind cum să reacţioneze în urma disputei care se lasă cu plânsete din partea celui mare şi râsul mezinului...
Dincolo de acest tablou, Sindromul Angelman, o afecţiune cromozomială, provoacă grave dificultăţi de învăţare, iar speranţa de viaţă a celor afectaţi este una destul de redusă. Marea majoritate a celor aproximativ 1.000 de copii britanici care suferă de Angelman au fost diagnosticaţi la vârste cuprinse între 3 şi 7 ani, atunci când semnele bolii devin evidente.