x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pentru gravide: 10 sfaturi si presiuni stresante din jurul tau pe care le poti ignora

Pentru gravide: 10 sfaturi si presiuni stresante din jurul tau pe care le poti ignora

29 Ian 2013   •   23:06
Pentru gravide: 10 sfaturi si presiuni stresante din jurul tau pe care le poti ignora

Pentru femeile gravide, perioada de 9 luni care le schimba viata este plina de foarte multe emotii noi si ganduri care nu le dau pace. Pe de-o parte isi doresc sa savureze aceasta experienta pe care nu o traiesc foarte des in viata, pe de alta parte sunt nevoite sa faca fata nu doar multor necunoscute dar si presiunilor anturajului care pare a sti ce e mai bine pentru ele. Parintii, vecinii, colegii, prietenii, rudele si alte cunostinte ocazionale sunt cu ochii pe femeile gravide si se simt datori fie sa dea sfaturi pretioase fie, in caz ca tac, sa creeze o stare de asteptare din pricina preconceptiilor pe care le au cu privire la ce trebuie, ce nu trebuie, ce e mai bine sau nu sa faca o femeie insarcinata.
Cel mai important lucru de urmarit in sarcina este eliminarea oricarei forme de stress cu putinta. Daca esti o viitoare mamica, renunta la a te stradui sa “dai bine” in ochii lui x sau y, sa respecti cele “n” indicatii pretioase pe care toti din jur ti le dau, pentru ca, nu-i asa?, toata lumea se pricepe la sarcini si la copii mici.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

×