x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pericolul din picăturile de ochi. O bacterie a ucis 3 oameni și a infectat alte zeci de persoane din 16 state americane

Pericolul din picăturile de ochi. O bacterie a ucis 3 oameni și a infectat alte zeci de persoane din 16 state americane

de Redacția Jurnalul    |    11 Apr 2023   •   23:15
Pericolul din picăturile de ochi. O bacterie a ucis 3 oameni și a infectat alte zeci de persoane din 16 state americane

O bacterie rezistentă la antibiotic a fost descoperită în picăturile de ochi după ce zeci de oameni au fost contaminați în SUA.

Aceasta a omorât trei persoane și alte 68 au fost infectate în 16 state americane, majoritatea fiind pensionari din centrele de bătrâni. Reacțiile adverse raportate ajung până la pierderea vederii. 

Epidemiologii au detectat bacteria Pseudomonas aeruginosa în picăturile de ochi produse de Global Pharma Healthcare, importate din India. Compania are sediul îm orașul Chennai din sudul țării și a anunțat rechemarea voluntară a unor loturi neexpirate, distribuite în SUA. 

Bacteria a mai fost detectată la 28.800 de persoane din spitalele americane în 2020 însă noua formă este raportată pentru prima oară în Statele Unite. 
CDC a transmis că infecția poate fi tratată doar cu un singur antibiotic, respectiv cefiderocol, scrie nbcnews.com

Complicațiile apar și ca urmare a faptului că între ochi și nas există o legătură directă astfel că bacteria se poate muta și în tractul respirator, provocând pneumonie. 

„Pseudomonas aeruginosa poate afecta aproape orice țesut din organism, pe măsură ce călătorește prin sânge, și poate provoca septicemie”, a explicat dr. Guillermo Amescua, specialist în cornee la Institutul Bascom Palmer Eye al Școlii de Medicină Miller de la Universitatea din Miami.

 

×