x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Persoanele de vârstă mijlocie devin mai inteligente dacă fac sport (STUDIU)

Persoanele de vârstă mijlocie devin mai inteligente dacă fac sport (STUDIU)

30 Oct 2012   •   14:08
Persoanele de vârstă mijlocie devin mai inteligente dacă fac sport (STUDIU)
Sursa foto: Thinkstock

Timp de câteva luni mai mulţi bărbaţi supraponderali au făcut exerciţii fizice în mod regulat, iar pe măsură ce pierdeau din greutate, agilitatea lor mentală creştea, arată un studiu citat de Daily Mail.

Bărbaţii, cu vârsta medie de 49 de ani, au fost supuşi săptămânal la două sesiuni intense de exerciţii: ridicarea de greutăţi, mers cu bicicleta, etc. De asemenea, timp de patru luni le-au fost testate şi abilităţile mentale cum ar fi atenţia, reacţia, memoria pe timp scurt şi flexibilitatea gândurilor.

Potrivit experţilor de la Universitatea din Montreal, creierul este privilegiat atunci când sănătatea arterelor este îmbunătăţită. "Funcţiile cognitive ale participanţilor au fost îmbunătăţite datorită exerciţiilor fizice. Pot fi recomandate pastile pentru scăderea colesterolului, însă acestea nu au niciun efect asupra funcţiilor cognitive", a spus cercetătorul Anil Nigam.

Oamenii de ştiinţă spun că la antrenamente trebuie alternate perioade intense de exerciţii cu perioade mai puţin intense de exerciţii, cum ar fi serii de 30 de secunde de alergare urmate de serii de 30 de secunde de mers.

×
Subiecte în articol: sport sanatate exercitii inteligenta