x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Persoanele suferinde de epilepsie, înscrise într-un program special al 112

Persoanele suferinde de epilepsie, înscrise într-un program special al 112

de Magda Marincovici    |    26 Mar 2013   •   19:50

Persoanele suferinde de epilepsie vor fi înscrise în baza de date a Serviciului de Urgenţă 112, “astfel încât, la solicitarea ambulanţei, să fie trimisă o maşină echipată cu aparatură de terapie intensivă, se arată într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, în vederea găsirii unor surse de finanţare pentru un program naţional de tratament a efectelor epilepsiei va avea loc, săptămâna viitoare, o întâlnire între reprezentanţii  Ministerului Sănătaţii şi cei ai Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare. În România, sunt aproximativ 200.000 de pacienţi cu epilepsie, dar medicii cred că numărul ar fi între  300.000 şi 500.000.

Unul dintre cele mai grave este sindromul Dravet, cunoscut şi sub numele de epilepsie mioclonică infantilă severă, care debutează în primul an de viaţă, este incurabil. În afară de crizele epileptice extrem de greu de controlat, este însoţit de cele mai multe ori de diferite alte manifestări:  tulburări de dezvoltare, întârzieri de limbaj, instabilitate la mers. Aproximativ 40 de copii din România suferă de sindrom Dravet, mult subdiagnosticat, din cauza lipsei de informaţii şi de fonduri pentru testare.


×