SEXOLOGIE
Daca penicilina a deschis era antibioticelor, pilulele contra tulburarilor de erectie au deschis calea unei clase noi de medicamente destinate unei functii extrem de importante: functia sexuala. Aceasta clasa de medicamente este numita in limbajul de specialitate inhibitori de fosfodiesteraza 5. Este o clasa care a iesit pe piata in urma cu aproximativ sapte ani. Pana la aceasta clasa, se administrau injectii intracavernoase. Tratamentul cu medicamente creste fluxul sanguin, stimuland astfel excitarea sexuala.
Amelioreaza local
Si barbatul, si femeia trebuie sa inteleaga ca functia sexuala este una dintre functiile de baza ale organismului si in acelasi timp o problema de sanatate. Aceasta functie este alterata zilnic prin insomnie, suprasolicitare, fumat, alcool, alimentatie dezechilibrata. "Nu mai am libidou. Nu mai am erectie" - ii auzi pe unii. Concluzia cea mai simpla: sa punem armele in cui si sa ne resemnam. Ceea ce este complet gresit. Disfunctiile sexuale pot fi depistate si la 18 ani, si la 30 si cu atat mai mult dupa 50 de ani. Este o patologie complexa, care nu cunoaste varsta. Ele sunt mai frecvente decat hipertensiunea. Barbatul trebuie sa stie ca o data cu inaintarea in varsta imbatraneste din toate punctele de vedere. "Si barbatul are osteoporoza, tulburari neuropsihice, metabolice, hormonale, inclusiv sexuale", precizeaza medicul Nicolae Calomfirescu, seful sectiei de Urologie de la Spitalul "Prof. dr. Dimitrie Gerota".Citește pe Antena3.ro
Efecte adverse
Medicul Nicolae Calomfirescu atrage atentia ca este gresita tratarea tulburarilor de erectie dupa propria evaluare. Aceste medicamente se prescriu de medic dupa investigatii si precizarea tratamentului. Doar medicul poate stabili cauzele care pot fi multiple si presupun tratamente diferentiate. Din pacate, insa ele se pot procura foarte usor, fara reteta medicala, neglijandu-se faptul ca aceste buline prezinta numeroase efecte adverse. Dar dintr-o falsa pudoare, barbatii prefera sa "trateze" problema la farmacie, decat sa consulte medicul.
SFATUL MEDICULUI
|
Medicul Nicolae Calomfirescu, seful sectiei Urologie in cadrul Spitalului Militar de Urgenta "Prof. dr. Dimitrie Gerota", subliniaza ca este foarte importanta respectarea tratamentului medicamentos. Astfel, literatura de specialitate confirma existenta multor cazuri de cancer de prostata in faze incipiente care s-au vindecat 100% gratie unui tratament bine tintit. Medicul Nicolae Calomfirescu nu exclude din start tratamentele naturiste administrate in disfunctiile erectile. Dar medicul Nicolae Calomfirescu este de parere ca sunt necesare studii comparative pe loturi reprezentative pentru a se stabili stiintific cine ofera mai multe beneficii in cazul tulburarilor de erectie: pilulele sau terapiile naturiste. Aceste studii sunt cu atat mai necesare cu cat exista un veritabil folclor pe seama terapiilor datatoare de virilitate.
|