x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Plimbarea degetelor", tehnica de relaxare

"Plimbarea degetelor", tehnica de relaxare

02 Mai 2005   •   00:00

  • TERAPII ALTERNATIVE
  • Reflexoterapia este una dintre cele mai cunoscute arte de vindecare. Pentru ca foarte multi dintre dumneavoastra isi doresc sa nu mai apeleze la un specialist atunci cand stresul incepe sa se faca simtit asupra fizicului, va prezentam tehnicile de reflexoterapie ale doctorului Frankie Avalon Wolfe. Daca va imaginati ca reflexoterapia inseamna sa va frecati mainile si picioarele, va inselati! Atitudinea dumneavoastra pozitiva ar trebui sa fie singurul lucru care sa-l "zgandare" pe pacient.

    In primul rand, in reflexoterapie trebuie intotdeauna sa va folositi ambele maini. Nu uitati ca scopul dumneavoastra este relaxarea completa. Acest lucru nu este posibil daca nu va sprijiniti mainile sau picioarele, pentru ca acestea sa nu se deplaseze sub apasare. Sprijiniti usor piciorul dintr-o parte, iar cu mana cealalta lucrati asupra partii opuse. De exemplu, daca veti folosi o tehnica de deplasare a degetului mare, pentru activitatea sistemului urinar, reprezentat in partea centrala a talpii, veti efectua apasarile cu degetul mare de la o mana, sprijinind cu cealalta partea opusa a piciorului.

    Mana de sprijin trebuie sa cuprinda piciorul cat mai aproape de zona pe care lucrati, mai ales daca lucrati cu degetul mare asupra zonei plamanului (aflata pe partea bombata a talpii).

    Atunci cand lucrati cu degetele este bine sa aveti unghiile taiate cat mai scurt, astfel incat sa stimulati zonele reflexogene cu varfurile degetelor. Taiati-le si aveti grija ca toate colturile sa fie bine rotunjite, pentru a nu va provoca nici un disconfort.

    LITERA D. "Plimbarea degetelor" este o tehnica pe care o putem utiliza in zonele unde este mai greu de folosit degetul mare. In cazul acestei tehnici, veti lucra in principal cu degetul aratator. Ca sa "intrati in pozitie", asezati-va mana in fata dumneavoastra (stanga sau dreapta, pe care doriti). Apoi asezati varful degetului mijlociu pe unghia degetului aratator. Ati obtinut ceva foarte asemanator literei D. Pentru a va "plimba degetele" veti aseza varful degetului aratator pe zona pe care doriti sa lucrati, iar cu degetul mijlociu veti apasa pe degetul aratator pentru a crea presiune. Plimbarea incepe cand va deplasati de-a lungul zonei reflexogene. Una dintre cele mai importante intrebuintari ale acestei tehnici este stimularea partii de sus a labei piciorului, intre oasele gleznei. Aceasta parte reprezinta zona reflexogena pentru trompele uterine, la femei, si pentru cordonul spermatic, la barbati.

    ×