x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Prietenii care ne omoară cu zile. 7 tipuri de oameni pe care este mai bine să îi evităm

Prietenii care ne omoară cu zile. 7 tipuri de oameni pe care este mai bine să îi evităm

17 Oct 2017   •   17:21
Prietenii care ne omoară cu zile. 7 tipuri de oameni pe care este mai bine să îi evităm

Oamenii au personalități diferite însă există anumite trăsături care ne pot deranja. Faptul că pe unii dintre ei îi cunoaștem de multă vreme nu înseamnă că trebuie să mai păstrăm legătura cu ei. Pentru sănătea noastră mentală și binele nostru general, cel mai bine este să ne înconjurăm de oameni deschiși, prietenoși, inteligenți și veseli. Prietenii care ne stimulează pozitiv ne ajută să evoluăm și să ne simțim bine în propria noastră piele.
Iată 7 tipologii de oameni pe care este mai sănătos să-i evităm.

Narcisistul
Este una sa te iubesti si alta sa fii atat de obsedat de tine incat sa uiti in totalitate de lumea intreaga. Narcisistul este persoana cu un ego urias. Refuza sa vada propriile greseli si se considera superior tuturor oamenilor de pe aceasta planeta. Ar trebui sa eviti compania unei asemenea persoane, intrucat nu are niciun respect pentru tine si care este preocupat numai de satisfacerea propriilor nevoi. Oamenii de acest fel sunt manati doar de motive egoiste.

Mitomanii
Persoana care minte intruna isi pierde respectul tuturor cunoscutilor. Cum ai putea avea incredere in cineva care nu spune niciodata adevarul? Cum ti-ai putea da seama cand este onest si cand nu? Orice om a spus, la un moment in viata sa, o minciuna si au fost ocazii in care au fost obligati sa eludeze adevarul. Spre exemplu, ascunzi adevarul pentru ca o persoana draga sa nu sufere. Acest lucru este de inteles. Insa nu este acceptabil ca o persoana sa minta fara niciun motiv sau doar din motive egoiste.

Agresorii verbali
Este ok sa fii prieten cu cineva care, uneori, foloseste un limbaj injurios, insa cum ar putea sa-ti placa compania cuiva care vorbeste intr-una urat? Daca iti place atunci sunt sanse mari ca si tu sa folosesti acelasi vocabular „colorat". Insa daca nu te simti confortabil atunci cand se exprima astfel, l-ai putea ruga ca in prezenta ta sa incerce sa-si cenzureze limbajul. Explica-i ca exista modalitati mai bune de a-si exprima furia. Daca nu se conformeaza, stai departe de el.

Persoanele care nu stiu sa ierte
Toti oamenii fac greseli in viata. Prietenii apropiati te iarta daca s-a intamplat sa ii ranesti. Este important sa ai o inima mare si sa treci cu vederea greseala facuta de persoana uibita. Daca cineva te iubeste cu adevarat, atunci iti vor ierta toate greselile. Nu ii va place sa te vada suferind pentru greselile facute si, prin urmare, te va ierta pentru tot ce ai facut prost/rau. Daca prietenul tau mai degraba doreste sa te vada suferind atunci nu-ti este prieten cu adevarat.

Certaretii
Cu siguranta ca in grupul de prieteni ai persoane care creeaza tensiuni. Acesti oameni se distreaza atunci cand starnesc scandal, batai etc. intre cunoscuti. Sunt fericiti atunci cand creeaza drama. Si nu doar in grup ci si in viata ta personala. Pentru astfel de oameni conteaza doar ca tu sa te simti foarte prost indiferent de motiv.

Nemultumitii
Unii oameni dezvolta o atitudine negativa fata de viata. Poate din cauza faptului ca au avut unele necazuri in viata. Tocmai de aceea, ei nu vad niciodata partea plina a paharului si incearca din toate puterile sa te faca si pe tine sa adopti aceeasi mentalitate. Este important sa eviti compania lor pentru a nu aduce energie negativa in propria viata. Sau mai mult, sa nu te transforme intr-o persoana nemultumita, asemenea lor.

Persoanele care incearca sa te schimbe
Exista oameni care sunt atat de increzatori in ei insisi incat cred ca toti cei care ii inconjoara le sunt inferiori. Sunt atat de indragostiti de ei insisi incat cred ca toti ceilalti ar trebui sa fie ca ei si, tocmai de aceea, incearca sa le dezvolte aceleasi calitati ca ale lor. Indiferent ce faci tu este prost si singura ta sansa sa reusesti in viata este sa te transformi intr-o clona a lor. Simtul lor de superioritate este atat de dezvoltat incat nu cred ca ei pot gresi si de aceea tot ce fac ei este perfect.

Uneori este dificil sa renunti la oamenii pe care ii cunosti de foarte multa vreme. Insa nu trebuie sa le comunici direct faptul ca nu-i mai placi. Poti gasi diverse modalitati prin care sa-i eviti astfel incat sa nu fii afectat de compania lor. De ce ai vrea sa fii inconjurat de persoane care te intristeaza sau te fac sa te simti prost? Ar trebui sa elimi din jur pe oricine iti aduce doar negativitate in viata ta. Este important sa gasesti oamenii potriviti alaturi de care te simti bine si te stimuleaza. 

×